Revoluţia din Egipt duce la închiderea fabricilor auto

Una dintre repercusiunile revoluţiei din Egipt este închiderea fabricilor auto de pe plan local ale mai multor fabricanţi de maşini, printre care GM, BMW şi Mercedes. Cum, credeaţi că în Egipt nu se fabrică maşini premium?

Revoluţia din Egipt duce la închiderea fabricilor auto Revoluţia din Egipt duce la închiderea fabricilor auto

Industria auto din Egipt nu este minoră, pe plan local fiind destui constructori de maşini care au fabrici auto. Printre aceştia se numără nume sonore, precum BMW şi Mercedes, dar şi General Motors sau Nissan. Toţi sunt acum afectaţie de instabilitatea politică din Egipt.

Prin urmare, atât Nissan, cât şi BMW sau Mercedes au închis porţile fabricilor din Egipt, concentrându-se pe evacuarea personalului în condiţii cât mai sigure. Cei de la General Motors afirmă că, pentru moment, integritatea uzinei lor şi a muncitorilor este asigurată, dar producţia a fost oprită.

Ceilalţi constructori auto, cum ar fi Volkswagen, au sistat livrările de maşini către Egipt, de teama că acestea nu vor mai ajunge la destinaţie. Pentru moment, Cairo este un punct roşu pe harta constructorilor auto, care speră să se rezolve cât mai repede criza politică, pentru ca fabricile să îşi reia activitatea.

Deocamdată, constructorii nu au precizat la cât se ridică pierderile cauzate de închiderea temporară a fabricilor, dar e clar că urmează o regândire a strategiilor şi obiectivelor pe piaţa egipteană, poate chiar şi în ţările învecinate, unde, de asemenea, se înregistrează mişcări importante pe plan politic şi social.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.