Revoluţia fiscală. Ce se întâmplă cu salariul? Lumea iese în stradă

Autor: Alexandru Banu 07 nov. 2017 Știri auto
Revoluţia fiscală. Ce se întâmplă cu salariul? Lumea iese în stradă

Zece mii de salariaţi de la mai multe fabrici din tot judeţul Argeş sunt aşteptaţi, în cursul zilei de marţi, la un miting organizat de Sindicatul Automobile Dacia, în faţa Casei de Cultură din Mioveni, aceştia protestând faţă de transferul taxelor şi impozitelor de la angajator la angajat,transmite corespondentul MEDIAFAX.

Angajaţii se împotrivesc în stradă ideii de mutare a contribuţiilor, pe care le datorează la Stat sub formă de taxe şi impozite, de la angajator la angajat. Prin asta, angajatul ar trebui să-şi plătească singur dările care acum cad în sarcina angajatorului. Asta ar trebui să se întâmple în fiecare an şi ar însemna o reorganizare costisitoare şi cronofagă a metodelor şi a sistemului. Soluţia Guvernului transferă o sarcină finanicară suplimentară de la angajator către anagajat, care,în secundar, obligă angajatorul la o creştere a contractului de muncă pe care ar trebui să-l încaseze angajatul ca să-şi stingă anual contribuţiile la Stat.

Viceliderul Sindicatului Automobile Dacia (SAD), domnul Ion Iordache, a declarat marţi dimineaţa corespondentului MEDIAFAX că SAD organizează între orele 13 şi 14, în faţa Casei de Cultură din Mioveni, un miting la care sunt aşteptaţi să participe aproximativ 10.000 de salariaţi de la mai muşte fabrici din Argeş.

“Sunt aşteptaţi cel puţin 10.000 de salariaţi, membri ai SAD dar şi de la Federaţia Automobilului Românesc. Aşa am anunţat şi autorităţile. Ne strângem la 12.20 şi plecăm în piaţa din faţa Casei de Cultură din Mioveni. Mitingul va avea loc între orele 13 şi 14.00, am luat toate autorizaţiile, este un miting autorizat. Suntem un sindicat serios”, a declarant Ion Iordache.

Viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, Ioradache, a mai precizat că la protest participă salariaţi din firme multinaţionale care produc piese pentru Dacia.

“Se întrerupe lucrul cât sunt angajaţii la protest. Vorba primarului din Mioveni, oricum în timp, oamenii vor fi înlocuiţi de roboţi”, a mai spus viceliderul SAD.

Sindicaliştii sunt împotriva transferului taxelor şi impozitelor de la angajator la angajat, dar şi împotriva abandonării construcţiei autostrăzii Piteşti – Sibiu. De asemenea, se solicită şi negocierea şi încheierea contractelor colective de muncă la nivel de ramură. Vom vedea dacă în urma presiunilor Parlamentul va da ok pe lege sau dacă se va rămâne la acelaşi sistem.

 

Sursă Mediafax.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide