Rezultate studiu J.D. Power la început de 2011

Care sunt cele mai fiabile mărci, conform ultimului studiu J. D. Power? Ei bine, nu e de mirare că acestea sunt premium, dar, cu siguranţă, mulţi nu se aşteptau la următoarele rezultate.

Rezultate studiu J.D. Power la început de 2011 Rezultate studiu J.D. Power la început de 2011

Este vorba despre ultimul studiu de fiabilitate "Vehicle Dependability Study 2011", realizat de reputata companie J. D. Power în America de Nord. Ideea de bază a statisticilor este de a face un top raportat la numărul de probleme apărute în service pentru fiecare 100 de maşini în ultimele 12 luni, în urma interogării a circa 43.000 de deţinători de maşini

Cei de la Ford au motive de mândrie, deoarece brandul lor premium Lincoln ocupă prima poziţie în acest studiu, cu 101 probleme la 100 de maşini, maşinile Lincoln dovedind o fiabilitate mai bună decât cele produse de Lexus, care obţine un scor de 109 probleme la 100 de maşini. Poziţia a treia a podiumului este ocupată de Jaguar, cu 112 probleme la 100 de maşini.

Faţă de media industriei, de 151 probleme la 100 de maşini, doar Mercedes-Benz reuşeşte să se poziţioneze mai bine, având un scor de 128, raportat la concurenţii Audi şi BMW, cu 161, respectiv 164 puncte. De menţionat că în topul celor mai fiabile mărci se menţine bine Toyota, imediat după Porsche, dar urcă şi Hyundai, care reuşeşte să devanseze Honda.

În ce priveşte "codaşii", avem parte de o surpriză: Mini se situează la coada clasamentului, după Jeep şi Land Rover, dar nici Volkswagen nu stă pe roze, având un punctaj ridicat, de 191 puncte faţă de media industriei. Dacă ne referim strict la mărcile americane, se observă că Jeep, Dodge şi Chrysler sunt în coada clasamentului, în timp ce General Motors (prin Chevrolet, Cadillac şi Buick) sau Ford (prin Ford şi Lincoln) stau mult mai bine în comparaţie cu anii precedenţi.

Cei de la J. D. Power au realizat şi clasamente pe clase de maşini. În ce priveşte clasele pentru autoturisme normale, modelele concernului Toyota (Toyota, Lexus, Scion) sunt cele mai numeroase pe podiumuri, deşi doar Toyota Prius deţine prima poziţie, în segmentul maşinilor compacte. Şi Ford se poate mândri cu 5 modele aparţinând concernului american, în timp ce Hyundai începe să îşi facă simţită tot mai mult prezenţa în segmentele inferioare. Dacă ne referim la categoria maşinilor SUV, crossover, pick-up şi van, concernul Toyota din nou domină podiumurile de fiabilitate.

După cum afirmă specialiştii J. D. Power, acest studiu nu îşi propune să ofere o analiză asupra fiabilităţii modelelor proaspăt lansate, fiind vorba despre maşini fabricate în 2008, pe care proprietarii le deţin de circa 3 ani. Prin urmare, cel puţin pentru piaţa auto nord-americană, studiul J. D. Power se doreşte un instrument de ajutor pentru cei care vor o maşină second hand puţin uzată.

Aşteptăm cu interes rezultatele unui studiu similar şi pe plan european.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.