Rezultate teste Euro NCAP ianuarie 2011

Pe lângă cel mai ieftin SUV din lume şi prima maşină electrică testată la Euro NCAP, în ultima sesiune de crash-teste au mai participat monovolumul compact Hyundai ix20, precum şi trei SUV-uri: BMW X1, Mitsubishi ASX şi Nissan Juke. Vedeţi în continuare rezultatele.

Monovolumul compact Hyundai ix20 a obţinut 5 stele din 5 - mai bine decât fratele său KIA Venga, care în martie 2010 a fost creditată cu doar 4 stele. Acum, însă, specialiştii Euro NCAP au ajuns la concluzia că modelul KIA poate fi creditat tot cu 5 stele, îmbunătăţirile la nivelul echipamentului de siguranţă aducându-l la nivelul lui ix20.

Ca protecţie a pasagerilor, Hyundai ix20 stă foarte bine, primind calificativul satisfăcător doar pentru protecţia pieptului şoferului, iar coloana de direcţie poate răni, în unele situaţii, genunchii şoferului. În rest, maşina s-a comportat exemplar, cele mai puţin bune rezultate fiind obţinute, după cum era normal, la proba impactului lateral cu un stâlp, unde protecţia toracelui este doar suficientă.

Protecţia copiilor este cotată foarte bine, pe locurile din spate siguranţa fiind considerată maximă. În faţă, valorile înregistrate de manechine pentru un scaun de copil plasat pe scaunul pasagerului se încadrează în limite normale, iar indicaţiile privind statusul airbagurilor, precum şi afişul de interzicere a montării un scaun de copil fără dezactivarea în prealabil a airbagului este bine plasat.

Hyundai ix20 se prezintă foarte bine şi în ce priveşte protecţia pietonilor, spoilerul primind punctajul maxim. Puncte mai puţine a primit capota motorului, care, deşi se dovedeşte bine concepută pentru impactul cu persoanele mici sau copii, poate produce contuzii persoanelor adulte. Maşina are şi o bună echipare de siguranţă, sistemul electronic de control al stabilităţii ESC fiind dotare standard (cel puţin pe versiunea de bază din testele Euro NCAP).

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.