Rezultatele ultimelor teste Euro NCAP

BMW Seria 1, Mercedes ML, Opel Astra GTC, dar şi alţii, au obţinut cotaţii maxime, iar ultimul loc i-a revenit Lanciei Voyager. Află care este primul pick-up de cinci stele din istoria Euro NCAP.

Rezultatele ultimelor teste Euro NCAP Rezultatele ultimelor teste Euro NCAP

Euro NCAP a făcut publice chiar astăzi rezultatele celor mai recente teste de impact, efectuate în luna octombrie. Ca de obicei, capitolele la care maşinile testate au fost nevoite să să-şi dovedească potenţialul au fost: protecţia pasagerilor, a copiilor, precum şi protecţia pietonilor şi echipamentele de asistenţă.

Maşinile de pasageri care au înregistrat cinci stele au fost: modelul de clasă mică Toyota Yaris, compactele BMW Seria 1, Hyundai Veloster şi Opel Astra GTC, limuzina Lancia Thema, SUV-urile Mercedes ML, Chevrolet Captiva şi Audi Q3, precum şi monovolumele Fiat Freemont şi Opel Zafira Tourer.

Deşi a înregistrat punctajul maxim cu Fiat Freemont şi Lancia Thema, grupul Fiat a marcat şi un rezultat modest de 4 stele, cu monovolumul Lancia Voyager, o preluare din gama Chrysler care oferă un procent al protecţiei pasagerilor de doar 79%, iar pentru copii şi pietoni doar 67%, respectiv 47%.

Marea supriză a sesiunii de teste a reprezentat-o modelul pick-up Ford Ranger, care a obţinut, în premieră pentru segment, un punctaj de cinci stele şi un procent de protecţie a adulţilor de 96%. Succesul este cu atât mai mare, cu cât fosta generaţie a utilitarei produse de Ford Australia nu înregistrase la testele de impact decât 2 stele.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.