Rinspeed Dock+Go, smart cu 6 roţi, la Geneva 2012

Autor: Gabriel Grosoiu 16 feb. 2012 Știri auto

Rinspeed este una dintre companiile cele mai cunoscute pentru crearea unor concepte cu adevărat memorabile. Dacă anul trecut, elveţienii profitau de salonul organizat în ţara lor pentru a-l prezenta pe bizarul BamBoo, ediţia de 2012 a Salonului Auto Geneva este prilejul ideal pentru premiera lui Dock+Go, un concept cu totul deosebit, realizat pe baza lui smart ForTwo.

Maşina aruncă o lumină nouă asupra citadinei germane, adăugându-i un modul detaşabil, cu două roţi. Astfel, maşina a căpătat trei punţi şi şase roţi, dar, mai mai mult decât atât, un spaţiu util suplimentar. Cea de-a treia punte are un rol mult mai însemnat decât cel estetic, aceasta angrenând suplimentar puntea motoare, pentru încărcarea bateriilor.

Mai mult, în modulul conceptului Dock+Go va putea fi amplasat un propulsor suplimentar, de tip range extender sau o soluţie tehnică de tip fuell cell, care să mărească autonomia standard de 120 km, oferită de smart ForTwo electric drive. Dar care este utilitatea mini-remorcii proiectate de Rinspeed? Potrivit elveţienilor, Dock+Go este soluţia ideală pentru o serie întreagă de scopuri.

De exemplu, modulul detaşabil s-ar putea dovedi ideal pentru smart-urile folosite pentru livrarea de pizza, dovedindu-se nu doar ecologică şi foarte economică pentru micile afaceri.

Instalatorii sau depanatorii ar putea să găsească în modulul celor de la Rinspeed o soluţie bună de depozitare a sculelor, iar împătimiţii unor sporturi precum golf, ski sau scuba-diving vor putea adăposti în mini-remorcă genţile şi crosele, schiurile sau costumul de scufundări. Desigur, atunci când este preferat caracterul versatil pur al unui smart, modulul poate fi eliminat cu uşurinţă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide