Rivalul Uber a fost evaluat la 1,5 miliarde de dolari

Autor: Adrian Seceleanu 08 mai 2019 Știri auto
Rivalul Uber a fost evaluat la 1,5 miliarde de dolari

Start-up-ul israelian Gett, un rival de talie mai mică al gigantului american Uber, a obţinut o investiţie de 200 milioane de dolari, fiind evaluat la 1,5 miliarde de dolari, conform portalului Techcrunch.com. 

Compania israeliană de ride-hailing se axează în principal pe segmentul B2B (business to business), în prezent activând pe pieţele din Israel, Marea Britanie, Rusia şi SUA (New York). În total, Gett a obţinut până acum investiţii de 790 milioane dolari. Noua finanţare provine de la investitorii deja existenţi, printre care se numără producătorul auto german Volkswagen, Access Industries şi fondatorul grupului – Len Blavatnik – şi Kreos Capital.

Dave Waiser, fondatorul şi CEO-ul Gett, a declarat că cel mai probabil aceasta va fi ultima rundă de finanţare pentru start-up-ul israelian înainte de o listare la bursă, prognozată în primul trimestru al anului viitor. „Încă ne gândim la locaţie. Va fi ori la Londra, ori în New York“, a punctat el. De asemenea, CEO-ul Gett a estimat că start-up-ul va deveni profitabil din punct de vedere operaţional – EBITDA pozitiv şi atingerea pragului de rentabilitate – până la finalul acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide