Rolls-Royce 101EX

Conceptul Rolls-Royce 101EX, prezentat la Salonul Auto de la Geneva de anul trecut, este gata pentru producţia de serie.

Noua maşină cu două uşi şi patru locuri va fi lansată în mod oficial la începutul anului 2008, fiind programată pentru producţie în vara aceluiaşi an. Coupe-ul va completa familia de maşini Phantom, alături de limuzină, Phantom Extended (având ampatamentul mărit) şi decapotabila Phantom Drophead Coupé.

Maşina va fi construită pe aceaşi platformă tehnică pe care este fabricată întreaga gamă, beneficiind de asemenea şi de caroseria din aluminiu. Şi din puct de vedere al motorizării, maşina va fi identică cu surorile sale, fiind propulsată de acelaşi V12 de 6,75 litri, care dezvoltă 453 CP şi un cuplu de 720 Nm.

Noul coupe este mai scurt cu 24 cm faţă de nava amiral Phantom, ceea ce implică modificări ale suspensiei şi ale şasiului. Coupe-ul va fi încadrat, ca şi pret, între Phantom şi Phantom Drophead Coupé, informaţii suplimentare urmând a fi date publicităţii de oficialii firmei în următoarele luni.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.