Rolls Royce Hyperion, preţ de 7 milioane de euro

Autor: Tiberiu Abagiu 12 apr. 2012 Știri auto

Modelul Hyperion este de fapt un Rolls Royce Phantom Drophead Coupe, ce conţine semnătura casei de design Pininfarina, oficialii Rolls Royce contactându-l chiar pe celebrul designer auto Jason Castriota. Rezultatul a fost un model Rolls Royce cu un design unic şi cu o caroserie construită numai din fibră de carbon, cu excepţia uşilor care sunt din lemn.

Iniţial, acest automobil a fost comandat de către un britanic bogat care a dorit să rămână anonim şi a fost prezentat în 2008 la Pebble Beach Concours, un eveniment dedicat celor mai exclusiviste automobile. Apoi, dintr-un motiv necunoscut a fost scos la vânzare un an mai târziu pentru 6 milioane de euro, după care a dispărut din atenţia publicului până de curând, când a fost surprins într-un showroom din Abu Dhabi.

În momentul de faţă, preţul lui Rolls Royce Hyperion nu a fost comunicat, dar surse neoficiale susţin că preţul său actual se situează undeva în jur de 7 milioane de euro. Un salt imens, dacă ne gândim că la prima apariţie în 2008, valora 4,5 milioane de euro.

Marea întrebare este dacă preţul exorbitant cerut este justificat, deoarece chiar dacă norocosul cumpărător va avea un automobil cu un design unic şi va atrage toate privirile asupra sa, sunt şanse mari ca senzaţia la condus să fie aceeaşi cu cea dintr-un Rolls Royce Drophead Coupe, model pe care este construit conceptul, dar care costă doar 500.000 euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide