România a depăşit Ungaria şi Polonia la producţia de automobile în 2018. Cât au produs Dacia şi Ford în România

Autor: Visan Marian 06 mart. 2019 Știri auto
România a depăşit Ungaria şi Polonia la producţia de automobile în 2018. Cât au produs Dacia şi Ford în România

România a urcat pe locul opt în topul ţărilor producătoare de auto­turisme la nivelul UE de­pă­şind Un­ga­ria şi Polonia, po­trivit datelor Asociaţiei Con­struc­torilor Europeni de Au­to­mobile (ACEA). Saltul vine în condiţiile în care Ford a produs în premieră peste 140.000 de SUV-uri EcoSport la Craiova, de trei ori mai multe maşini decât în 2017 când în producţie era B-Max, iar Duster a adus la Mioveni o creştere de 7%.

În 2018 au fost asamblate în cele două uzine auto din România aproape 477.000 de maşini, în creştere cu 31% faţă de 2017. Aceasta este cea mai mare creştere din ultimii zece ani înregistrată de producţia locală.

Este pentru prima dată când România atin­ge această performanţă. Anterior, Româ­nia a mai urcat pe locul al optulea, dar numai pen­tru prima jumătate din 2013 – primul an întreg de producţie pentru Ford B-Max la acea vreme, însă spre finalul anului a co­bo­rât pe locul opt, după ce Belgia accele­ra­se pro­duc­ţia la acea vreme.

Gabriel Sicoe, pre­şe­dintele Aso­cia­ţi­ei Con­struc­torilor de Au­to­mobile din România (ACAROM) spune că în ciuda scăderii din Polonia şi Ungaria, di­na­mica industriei de autotu­ris­me  din ţările Europei Centrale şi de Est va fi crescătoare în următorii ani, iar lideri de „pluton“ vor rămâne Cehia şi Slovacia.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide