România ar putea produce jeep-uri militare cu ajutorul Fiat Chrysler | GALERIE FOTO – VIDEO

Autor: Marius Vișan 24 mai 2016 Știri auto

 


Fiat Chrysler, compania deţinătoare a brandului Jeep, şi-a manifestat interesul să asambleze la Bucureşti o versiune militară de vehiculele 4×4 Jeep J8, în colaborare cu ROMARM, scrie Economica.net. Prezentarea propunerii de cooperare a fost făcută de Compania Naţională Romarm S.A., în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Uzina Mecanică Bucureşti. 

Proiectul este unul mai amplu, iar în cazul în care totul decurge cum trebuie gama de produse ar puteav fi extinsă şi pentru alte vehicule ce ar putea dota sistemului de apărare, securitatea naţională sau ordinea publică.

Jeep J8 este un vehicul militar cu tracţiune 4X4 echipat cu şasiu ranforsat ce poate fi comandat într-o configuraţie de 2 sau 4 uşi. Acesta oferă o gamă diversă de roluri ce variază de la transportul trupelor, vehicul de marfă, sau vehicul de comunicaţii.

J8 poate atinge o viteză maximă de 140 km/oră, iar capacitatea de 83 de litri a rezervorului oferă vehiculului o autonomie între 400-600 km. Cântăreşte 3.364 de kg, iar suspensiile sunt realizate din arcuri elicoidale pentru puntea faţă, arcuri lamelare pentru spate şi amortizoare pentru preluarea şocurilor.

Acest Jeep nu se dezice nici la capitolul dotări interioare, aici fiind echipat cu scaune rabatabile spate 60/40, sistem de încălzire/ventilare şi răcire AC, şi două prize de 12 V. Pentru situaţiile în care se doreşte ridicarea acestuia cu elicopterul autovehiculul este prevăzut cu câte două cârlige de ancorare. Jeep J8 poate fi vopsit în culorile militare verde şi bej.

GALERIE FOTO

 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide