România creştere a numărului accidentelor rutiere

Numărul accidentelor rutiere grave a crescut în România în primul trimestru al anului 2008. Principalele cauze au fost neatenţia pietonilor şi viteza excesivă a şoferilor.

România creştere a numărului accidentelor rutiere România creştere a numărului accidentelor rutiere
"În primele trei luni ale anului 2008 avem înregistrate 1.906 accidente grave, în care au murit 543 de persoane, iar alte 1.667 au fost rănite grav. În aceeaşi perioadă a anului trecut, au fost înregistrate 1.503 accidente grave, în care şi-au pierdut viaţa 476 de persoane, iar 1.218 au fost rănite grav", a declarat comisarul şef Corneliu Drăghici, citat de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Poliţiei Rutiere a precizat că pe primul loc în "topul" cauzelor accidentelor grave se află neatenţia pietonilor care traversează neregulamentar. Pe locul doi sunt şoferii care circulă cu viteză mare sau neadaptată condiţiilor de drum, pe locul trei fiind şoferii care nu acordă prioritate pietonilor.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.