România va avea o nouă autostradă. Sunt semne timide că încep lucrările - GALERIE FOTO

Vestea aşteptată de milioane de români. Există semne timide că încep lucrările la Autostrada A1 Sibiu-Piteşti.

România va avea o nouă autostradă. Sunt semne timide că încep lucrările - GALERIE FOTO România va avea o nouă autostradă. Sunt semne timide că încep lucrările - GALERIE FOTO

România va avea o nouă autostradă! Anunţul vine de la Asociaţia Pro Infrastructură, care a publicat câteva imagini cu semnele care indică începerea lucrărilor. 

„Nu sunt spectaculoase, dar fotografiile ataşate demonstrează că Autostrada A1 Sibiu-Piteşti a început... pe hârtie deocamdată! În poze vedeţi ţăruşi topografici în zona nodului rutier Sibiu, semn că perioada de proiectare este în desfăşurare.

Nu vă speriaţi. Vorbim doar despre 13,17 km între Sibiu şi Boiţa. Contractul a fost semnat în 14.04.2019 cu austriecii de la Porr pe suma de aproape 613 milioane lei fără TVA.

Scriptic, proiectul tehnic trebuie predat în 12 luni, dar antreprenorul este capabil să îl livreze mai repede. Sperăm să vedem şi utilaje la lucru spre sfârşitul acestui an: organizare de şantier, decopertări, depozite materiale, poate piloţi foraţi la structurile majore. Termenul de execuţie este de 3 ani.

Solicităm responsabililor din guvern să adopte cu celeritate HG-ul de exproprieri (care se află pe circuitul interministerial din 11 iunie), pas birocratic esenţial în demararea la timp a lucrărilor în teren”, se arată în postarea de Facebook a celor de la Asociaţia Pro Infrastructură.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.