România va avea un sistem de reducere a accidentelor unic în Europa - VIDEO

Soluţie unică pe şoselele din Europa

România va avea un sistem de reducere a accidentelor unic în Europa - VIDEO România va avea un sistem de reducere a accidentelor unic în Europa - VIDEO

Soluţie unică pe şoselele din Europa. Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere intenţionează ca începând de anul viitor să monteze separatoare cu role pe două dintre cele mai periculoase şosele din ţară. Este vorba despre DN7, de pe Valea Oltului, şi de E85, spre Moldova. 

Sistemul nu este prezent în Europa. Avantajele noilor separatoare cu role ar fi că o maşină scapă astfel mai uşor dintr-o coliziune, deoarece rolele absorb şocul, iar energia de de impact se transformă în energie de rotaţie.

VIDEO

Pentru E85, noul sistem de protecţie va fi instalat pe mijloc şi pe marginea şoselei, în curbă sau în pantă. Cu această ocazie, circulaţia va fi reconfigurată. Adică, în zonele unde va fi mai aglomerat se va circula pe două benzi, iar pe sensurile unde va fi mai lejer, pe o singură bandă.

“Primele astfel de parapete vor fi montate undeva în primăvara anului viitor, pentru că până la sfârşitul acestui an ne aşteptam să finalizăm ce înseamnă analiza cost beneficiu acestui tip de parapete”, a declarat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR. 

Deşi acestă invenţie nu este chiar nouă, parapetele cu role au mai fost montate deocamdată doar în Coreea şi în Australia.

Sursă: stirileprotv.ro

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.