Românii au început să aducă în ţară Dacii trimise la export. Motivul pentru care se repetă situaţia de la începutul anilor 90

Autor: Vlad MIRONESCU 15 apr. 2016 Știri auto
Românii au început să aducă în ţară Dacii trimise la export. Motivul pentru care se repetă situaţia de la începutul anilor 90

 


Românii cumpără tot mai multe autoturisme Dacia la mâna a doua din Germania şi Franţa, pe măsură ce în­ma­triculările acestora au urcat cu 60% în primul trimestru, marca româ­neas­că fiind pentru prima dată în top 15 importuri second-hand în pri­me­le trei luni ale acestui an.

Spre comparaţie, dacă în 2013 nu­mai 3% din total înmatriculări ma­şini Dacia noi era reprezentat de im­por­turile second-hand, în primul tri­mes­tru procentul a urcat la 11%.

La începutul anilor ‘90 românii cum­părau maşini Dacia 1310 din fos­ta RDG datorită preţului foarte mic al acestora, de numai 10 mărci ger­mane, dar şi datorită faptu­lui că aces­tea erau „ma­şini de export“ şi im­plicit erau mai bine ve­ri­ficate decât cele des­ti­na­te pieţei locale. Acum cine cumpără Dacia din Ger­ma­nia o face pen­tru a obţine un preţ mai bun sau pen­tru că sunt în­tre­ţinute mai bine de proprietari.

„În România cei mai mulţi pre­fe­ră cele mai ieftine soluţii când vine vor­ba de întreţinere sau nu fac deloc re­viziile. La fel când vine vorba de com­bustibil, sunt unii care ali­men­tea­ză cu motorină pentru ca­mion doar pen­tru a economisi, în timp ce în Ger­ma­nia maşinile sunt alimen­ta­te cu mo­torină de calitate“, spune Silviu S, un pro­prietar de Duster  care a cum­pă­rat ma­şina în 2012 din Ger­ma­nia, iar acum o vinde în România.

Află mai multe pe Ziarul Financiar


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide