Românii cu aceste boli vor obţine mai greu permisul auto

Cei care doresc obţinerea permisului auto ...

Românii cu aceste boli vor obţine mai greu permisul auto Românii cu aceste boli vor obţine mai greu permisul auto

Cei care doresc obţinerea permisului auto şi care suferă de afecţiuni cardiovasculare sau diabet zaharat vor putea obţine mai greu acest drept, scrie Avocatnet.ro

Proiectul de ordin prevede ca permisele de conducere auto să fie eliberate sau reînnoite persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare numai după ce afecţiunea în cauză a fost tratată şi în baza unui aviz eliberat de un medic specializat în cardiologie. Dacă situaţia medicală o impune, solicitantul permisului auto poate fi nevoit să efectueze un control medical periodic. 

În esenţă, autorităţile vor detalia mult mai mult situaţiile în care şoferii pot sau nu să obţină ori să-şi reînnoiască permisul dacă au boli de inimă ori diabet.

Controalele vizează şi persoanele care doresc eliberarea sau reînnoirea permisului de conducere şi suferă de diabet vor fi nevoite să anexeze solicitării un aviz medical diabetologic şi să efectueze controale medicale periodice care să garanteze că pot conduce un autovehicul în siguranţă.

Lista completă a afecţiunilor vizate poate fi verificată AICI

Sursă: Avocatnet.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.