Rompetrol Racing Challenge şi-a desemnat campionul

După finala de sâmbătă de la Bucureşti din cadrul competişiei Rompetrol Racing Challenge, Cristian Rus a fost desemnat campion şi viitor pilot în Campionatul Naţional de Raliuri 2011.

Rompetrol Racing Challenge şi-a desemnat campionul Rompetrol Racing Challenge şi-a desemnat campionul

Cristian Rus se va bucura de un pachet de sponsorizare ce include maşina oficială de raliu, echipamentul, coordonarea, instruirea şi cursurile de pilotaj aferente. Toate acestea sunt oferite de Grupul Rompetrol şi Napoca Rally Academy. Campionul RRC, are 28 de ani, este din Sibiu şi s-a calificat în etapa locală de la Cluj, unde a ocupat locul al II-lea pe podium. Pentru el a fost primul contact cu pilotajul la volanul unei maşini de concurs în mediu real, acesta fiind fruntaş în competiţii internaţionale de pilotaj pe simulatoare auto.

"Odată cu Finala de la Bucureşti, Rompetrol Racing Challenge şi-a găsit campionul în persoana lui Cristian Rus. Această competiţie a fost o provocare la un nivel foarte înalt, în care atât el, cât şi ceilalţi 9 concurenţi au oferit un adevărat spectacol, dovada fiind faptul că au progresat foarte mult faţă de etapele locale şi că s-au pregătit intens pentru cursă. Îl felicităm pe Cristian, care a demonstrat că are calităţile unui pilot adevărat, suntem alături de el cu întreaga echipă şi ne pregătim de Campionatul Naţional de Raliuri 2011" spune Petrian Radulescu, director marketing, Rompetrol Downstream.

Competiţia de sâmbătă a început cu o primă manşă, în care startul a fost luat simultan de câte 2 concurenţi, fiecare de câte două ori. La finalul manşei, în competiţie au rămas doar 8 concurenţi. Manşa a doua, a însemnat patru dueluri în sferturi, în urma cărora în competiţie au rămas 4 concurenţi, cei mai buni în 2 din 3 curse: Florin Petrişor, Cristi Cotan, Gigi Bartha şi Cristi Rus. Dupa acelaşi sistem piramidal, în finală s-au calificat Florin Petrişor şi Cristi Rus. Pentru desemnarea campionului Rompetrol Racing Challenge, cei doi s-au întrecut în 5 manşe, ultima manşă fiind de fapt cea care a făcut diferenţa, pentru ca cei doi au mers la egalitate până în ultima clipă: 2:2 scorul înainte de manşa a 5a.

"In Marea Finală, după o săptămână de antrenamente la Cluj, au concurat 10 tineri total schimbaţi faţă de cei pe care i-am cunoscut în etapele locale: mult mai bine pregătiţi, mai motivaţi să câştige şi mult mai încrezători în propriile forţe. În privinţa lui Cristi, progresele sale au fost remarcabile. Are o putere extraordinară de concentrare, chiar şi atunci când începe mai slab un start, iar acest psihic puternic este un punct forte pentru orice pilot. Aştept cu nerăbdare să începem antrenamentele şi mai ales, să îl văd pe circuitul CNR, concurând împotriva piloţilor consacraţi." spune Bogdan Marişca, membru Napoca Rally Academy şi partener al Rompetrol Racing Challenge.

Marea Finală de sâmbătă, 25 septembrie, a avut loc în Bucureşti şi a aliniat la start cei mai 10 concurenţi din Rompetrol Racing Challenge: câte trei finalişti ai etapelor de la Constanţa (Florin Petrişor, Liviu Cana, Mihai Drăghici), Timişoara (Vlad Bunescu, Cristian Cotan, George Bartha), Cluj (Ovidiu Almasa, Cristian Rus şi Raul Badiu) şi câştigătorul "wild-card-ului" Rompetrol Racing Challenge (Alin Plesa Petringenar), acesta din urmă fiind ales în baza criteriilor de performanţă şi standardelor competiţionale: film de calificare în competiţie, rezultate în urma testărilor psihologice şi de îndemânare, performanţă pe circuit. Prin prisma criteriilor enumerate, wild card-ul a revenit concurentului care a fost cel mai aproape de calificarea în finală.

Peste 600 de concurenţi au intrat în competiţie cu filme cu o durată de maxim 30 de secunde în care au vorbit despre pasiunea lor pentru pilotajul sportiv cu scopul de a convinge juriul că merită să intre în competiţie. În fiecare etapă locală la Constanţa (7 august), Timişoara (21 august) şi Cluj (11 septembrie), câte 30 de concurenţi au trecut prin evaluări şi testări, pentru ca în final doar 10 să intre pe fiecare circuit. Cei mai buni s-au calificat în Marea Finală, iar al 10-lea concurent a primit wild-card-ul competiţiei.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.