Ronn Motor Scorpion

Ronn Motor Company au creat, prin îmbinarea formelor exclusiviste ale maşinilor exotice cu sisteme de tip nonpoluante, prima lor maşină exclusivistă pe care au denumit-o Scorpion.

Ronn Motor Scorpion Ronn Motor Scorpion

Ronn Motor ScorpionCe face această maşină specială nu este forma ei futuristă, nici propulsorul care în versiunea supraalimentată poate produce 450 CP, ci sistemul on bord de obţinere a hidrogenului. Astfel, la nevoie sau ori de câte ori şoferul doreşte, sistemul poate să disocieze apa, obţinându-se astfel hidrogen.

Energia necesară disocierii apei în vederea obţinerii hidrogenului este "luată" direct din sistemul electric al maşinii. Gazul este injectat direct în galeriile de admisie ale propulsorului de provenienţă Acura, un V6 de 3,5 litri, obţinându-se un amestec de 30%-50% hidrogen/benzină. Datorită utilizării amestecului de hidrogen, sunt reduse foarte mult emisiile de CO2, maşina utilizând astfel o cantitate mai mică de combustibil fosil. Cuplat la o cutie manuală cu şase rapoarte, maşina atinge 100 km/h în varianta aspirată, în doar 3,2 secunde, iar în cea supraalimentată în 3,5 secunde.

Scorpion va fi disponibil spre vânzare spre finele anului 2008 la un preţ de 150.000 $, aproximativ 95.000 euro.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.