Rotary Supercars SuperRaptor SC – mai tare ca Veyron Super Sport!

Autor: Oraan Mărculescu 25 aug. 2011 Știri auto
Rotary Supercars SuperRaptor SC – mai tare ca Veyron Super Sport!

Supercarul Bugatti Veyron Super Sport este deţinătorul recordului de cea mai rapidă maşină de serie la ora actuală. Ceea ce ni se pare normal, dacă ne gândim la motorul său de 1.200 CP, care îi asigură o viteză maximă de 434 km/h.

Totuşi, s-ar putea ca din 2012 să avem un nou deţinător al acestui record: Rotary Supercars SuperRaptor SC se anunţă ca un pretendent foarte serios la titulatura de cea mai cea maşină a momentului. Şi asta deoarece va afişa nişte valori mult superioare lui Veyron Super Sports.

Astfel, SuperRaptor SC va beneficia de un motor rotativ cu 8 rotoare, a cărui putere maximă va fi de, atenţie, 2.840 CP. Adică de peste două ori mai mult decât are acum Veyron Super Sport. De asemenea, cuplul motor maxim va fi monstruos, de 3.494 Nm, din nou mai mult decât dublu faţă de cel de 1.500 Nm al lui Veyron Super Sport.

Evident, în materie de performanţe, SuperRaptor SC promite un demaraj 0-100 km/h în aproximativ o secundă, iar viteza maximă va depăşi lejer 450 km/h. Toate acestea sunt doar teorie, pentru moment, urmând să vedem dacă în realitate supercarul celor de la Rotary Supercars îşi va onora promisiunile.

Noul monstru mecanic va fi inaugurat oficial cu ocazia evenimentului exclusivist Top Marques Monaco 2012. Preţul încă nu îl ştim, dar constructorul a anunţat că SuperRaptor SC nu va depăşi cadenţa de 12 unităţi anual. Chiar suntem curioşi să vedem acest bolid anti-Veyron – voi nu?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide