Rowan Atkinson se desparte de un prieten vechi, McLaren F1. Pentru 10,5 milioane de euro

Autor: Andrei Ştirbu 24 ian. 2015 Știri auto

17 ani au trecut de la primul contact al domului Atkinson cu McLaren F1. Şaptesprezece ani în care actorul a parcurs, în compania supercarului, circa 66.000 de kilometri. Prietenia a fost întreruptă în două rânduri, din cauza unor neînţelegeri dintre cei doi, neînţelegeri al căror deznodământ a fost vizita la Woking, la centrul McLaren. Cel de-al doilea accident, din 2011, a costat compania de asigurări circa 1.200.000 € în reparaţii. 

Însă, în ciuda a ceea ce ai crede despre relaţia Atkinson – F1, actorul nu aprecia neapărat ce poate face motorul V12 de 6,1 litri (636 CP) atunci când este împins în zona roşie, ci mai degrabă faptul că maşina este confortabilă în condiţii normale de rulare.

Într-un material publicat de The Telegraph, Atkinson spune că „ideea principală a maşinii, despre care nu a scris nimeni, este că nu trebuie să mergi pe Stelvio sau pe Nürburgring ca să te bucuri de ea. Este atât de silenţioasă, de confortabilă încât poţi s-o foloseşti – şi să te bucuri de experienţă – în oricare călătorie. Mulţi dintre kilometri au fost făcuţi din călătorii pe care le-ai putea face cu oricare altă maşină”.

O despărţire ca aceasta nu este uşoară (şi, pentru mulţi dintre noi, este de neînţeles), însă actorul a spus că nu o mai foloseşte la fel de des ca înainte şi că pare să fie timpul ideal. Numărul 61 din cele 64 construite pentru stradă este disponibil, aşadar, contra sumei de 10,5 milioane de euro, o sumă deloc mică, având în vedere istoria maşinii şi numărul de kilometri – primul exemplar F1 a fost scos la re-vânzare cu 3,1 milioane de dolari, în 2011 şi nu avea nici 500 de kilometri pe bord. 

Însă, atunci când vine vorba să te desparţi de un prieten drag, cu care chiar ai interacţionat, probabil că nu poţi să gândeşti obiectiv.

via The Telegraph

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide