S-a lansat primul serviciul de car sharing 100% electric din Bucureşti, oferit prin card bancar

Autor: Marius Vișan 22 nov. 2017 Știri auto
S-a lansat primul serviciul de car sharing 100% electric din Bucureşti, oferit prin card bancar

eGo este primul serviciul de car sharing 100% electric din Bucureşti, oferit de o bancă. Toate maşinile disponibile sunt autovehicule BMW i3, iar serviciul eGo este accesibil printr-o aplicaţie dedicată, care permite localizarea şi rezervarea autoturismelor, în timp ce cheia maşinii este înlocuită exclusiv de un card bancar contactless.

Utilizatorii vor putea localiza şi rezerva maşina cea mai apropiată de locaţia în care se află. De asemenea, vor putea vedea care este gradul de încărcare al fiecărui autovehicul electric şi, mai ales, unde pot găsi staţiile de încărcare.

Maşinile pot fi ridicate şi lăsate în orice punct al Bucureştiului, dar există totuşi recomandarea de a fi parcate într-o zona predefinită (zona centrală şi de nord a Bucureştiului). Clienţii care vor lăsa maşinile conectate la una dintre staţiile de încărcare disponibile vor beneficia de bonusuri suplimentare. Planurile tarifare pentru utilizarea serviciului pot fi consultate prin aplicaţie; acestea vor varia in functie de alegerea unor pachete predefinite (retail, corporate). Tariful de baza pentru clientii retail BCR va fi 10 lei „pornirea” (cost fix per cursa) plus 0,4 lei/minut tva inclus, putand fi cumparate segmente de cate jumatate de ora.

Maşinile puse la dispoziţie pot transporta până la 4 persoane. Bateria de înaltă tensiune a automobilului poate fi încărcată la o staţie publică DC (curent continuu) de 50 kW în doar 40 de minute la 80% din capacitate şi oferă o autonomie medie de 200 de kilometri în condiţii normale de utilizare. Modelul BMW i3 accelerează de la 0 la 100 km/h in 7,3 secunde, având un  motor de cu o putere maximă 170 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide