S60 şi V60 continuă linia de rezultate bune la testele Euro NCAP pentru gama Volvo

Autor: Marius Vișan 10 dec. 2018 Știri auto

Noul sedan Volvo S60, precum şi break-ul V60 au primit nota maximă de cinci stele la cele mai recente teste de siguranţă EuroNCAP 2018, continuând linia de rezultate bune pentru gama Volvo. 

Rezultatul subliniază încă o dată reputaţia Volvo Cars pentru fabricarea unora dintre cele mai sigure maşini disponibile la ora actuală. De la hatchback-ul compact V40 la SUV-ul mare XC90, toate modelele testate Volvo oferă o tehnologie de siguranţă de cinci stele.

Regimul de testare 2018 al Euro NCAP a fost cel mai riguros de până acum, cu provocări mai dificile cu privire la tehnologia de siguranţă, inclusiv detectarea bicicliştilor cu sisteme de frânare automată şi sisteme de menţinere a benzii.

Programul Euro NCAP (European New Car Assessment Programme – Programul European de Evaluare a Autovehiculelor Noi) este susţinut de un consorţiu al ministerelor pentru transport, asociaţiilor automobilistice, companiilor de asigurare şi instituţiilor de cercetare din Europa. Astfel, sunt implicate 12 instituţii din 8 ţări europene. Aproape toate autovehiculele noi sunt testate şi evaluate de Euro NCAP în privinţa siguranţei lor pasive şi active. Standardele de testare ale acestui program depăşesc considerabil standardele aplicabile conform legilor europene.

V60 şi S60 se numără printre cele mai sigure maşini testate în cadrul noului regim.

„Acest rezultat demonstrează că Volvo Cars continuă să fie un lider în domeniul siguranţei, împingând în mod constant avansarea noilor tehnologii”, spune Malin Ekholm, şeful Centrului de siguranţă Volvo Cars. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide