Saab 9-5 BioDiesel

Războiul contra poluării este dus şi pus în aplicare de Saab prin 9-5 BioPower, adus sub lumina reflectoarelor la Salonul Auto de la Paris.

Saab 9-5 BioDiesel Saab 9-5 BioDiesel

Ingredientul principal al acestei “arme” este combustibilul: denumit E85, are cifra octanică foarte mare (104), dar nivelul emisiilor poluante foarte scăzut. Motorul care a fost ales pentru a sta în slujba mediului este propulsorul de 2,3 litri turbo. Prin utilizarea combustibilului E85 se obţine nu numai o reduce a elementelor poluante, dar şi o îmbunătăţire a performanţelor. Motorul poate funcţiona şi cu benzină normală, caz în care dezvoltă o putere de numai 180 CP, dar, o dată alimentat cu E85, puterea maximă înregistrează o valoare de 210 CP. Modificările care trebuie aduse motorului sunt minore: întărirea materialului supapelor şi a scaunelor acestora pentru a rezista la temperaturile superioare degajate în urma arderii lui E85.

E85 este obţinut prin descompunerea porumbului sau a trestiei de zahăr, fiind combinat cu benzină convenţională. Indicativul 85 reprezintă procentajul celor două elemente (85% bioetanol, 15% benzină).

Saab 9-5 BioPower va fi vândut iniţial în tările nordice, Marea Britanie şi Irlanda, urmând să fie disponibil şi pe restul piaţelor europene la o dată necomunicată deocamdată.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.