Saab cumpărată parţial de chinezii de la BAIC

Mai întâi, Saab a fost la un pas de a fi cumpărată de Koenigsegg, dar afacerea a căzut. Acum pe lista celor interesaţi este Spyker. Însă GM se pare că preferă să scoată bani pe orice cale, lucru de care profită chinezii de la BAIC.

Saab cumpărată parţial de chinezii de la BAIC Saab cumpărată parţial de chinezii de la BAIC

Holndingul chinezesc Beijing Automotive Industry China a achiziţionat de la General Motors drepturile pentru construcţia modelelor Saab 9-3 şi Saab 9-5, precum şi tehnologia şi utilajele necesare.

Ceea ce nu este echivalent cu "BAIC a cumpărat Saab", marca suedeză rămânând încă în portofoliul General Motors. Iar viitorul denumirii Saab este sumbru: dacă GM nu va reuşi să o vândă unui client interesat până la 31 decembrie, Saab va fi oficial închisă, la fel cum s-a întâmplat cu Saturn şi Pontiac.

Deocamdată, suedezii, prin vocea preşedintelui Jan Ake Jonsson, se declară foarte mulţumiţi de această afacere şi de abia aşteaptă să coopereze cu chinezii pentru integrarea tehnologiei Saab în viitoarele maşini construite de BAIC. Cu alte cuvinte, chinezii vor deveni în curând specialişti turbo...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.