Safety car-ul BMW M4 pentru MotoGP în 2015 are un sistem de injecţie cu apă. VIDEO

Nu e o greşeală, să ştii. Chiar are un sistem de injecţie cu apă, însă nu te gândi că nemţii de la BMW au reuşit să facă un supercar care merge cu apă, fiindcă nu despre asta este vorba. Îţi povestesc în continuare cum stă treaba.

Safety car-ul BMW M4 pentru MotoGP în 2015 are un sistem de injecţie cu apă. VIDEO Safety car-ul BMW M4 pentru MotoGP în 2015 are un sistem de injecţie cu apă. VIDEO

Coupe-ul german BMW M4 este, la fel ca în 2014, safety car-ul oficial pentru campionatul de motociclete MotoGP. Doar că modelul din 2015 are o noutate interesantă sub capotă: un sistem de injecţie cu apă.

Sigur, apa nu înlocuieşte benzina, însă ajută la îmbunătăţirea arderii şi la scăderea consumului de combustibil. Mai exact, în partea din spate a maşini există un rezervor de cinci litri pentru apă, precum şi câţiva senzori şi o pompă. De acolo, printr-o conductă, apa ajunge la nişte injectoare speciale care pulverizează lichidul în admisie cu o presiune de 10 bari.

Astfel, aerul care intră în motor este mai rece, deci arderea este mai bună, performanţele cresc, consumul scade, iar viaţa componentelor este prelungită.

Potrivit BMW, rezervorul de apă trebuie umplut înainte de orice „acţiune riguroasă pe circuit”. Pentru rularea pe drumurile publice, realimentarea cu apă ar trebui făcută o dată la aproximativ cinci realimentări cu benzină.

Şi da, am scris „pe drumurile publice” fiindcă nemţii spun că această tehnologie va fi disponibilă în curând şi pe modelele de serie.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.