Salonul Auto de la Frankfurt: Ce maşini se vor lansa şi care sunt marii absenţi?

Autor: Cristian Agatie 09 sept. 2019 Știri auto
Salonul Auto de la Frankfurt: Ce maşini se vor lansa şi care sunt marii absenţi?

Salonul Auto de la Frankfurt este cel mai important eveniment al industriei auto din acest an şi, desigur, cel mai mare, atât ca suprafaţă expoziţională cât şi ca densitate a noutăţilor prezentate. Salonul se ţine la fiecare doi ani, alternând în anii intermediari cu cel de la Paris, de o importanţă similară. O afacere franco-germană, am putea spune, şi încă una echitabilă: constructorii francezi şi cei germani, care domină autoritar piaţa europeană, au astfel saloanele lor de casă. Peisajul este pigmentat de salonul de primăvară de la Geneva, mai modest şi aflat într-o pierdere continuă de formă. Dar, pentru că cel de la Frankfurt este la o lună distanţă, să vedem care sunt noutăţile pe care le aşteptăm. Lista va fi actualizată pe măsură ce aflăm noi informaţii despre lansările de luna viitoare.

Salonul Auto de la Frankfurt: Noutăţile de la A la Z

AUDI

Cea mai importantă noutate care va fi  prezentată de producătorul celor patru inele este viitorul A3, care reprezintă versiunea aristocratică a viitorului Golf. De asemenea, vom vedea pentru prima oară în carne şi oase noile Q3 Sportback şi A1 Citycarver. Alături de acestea vom vedea Audi S6 şi S7 Sportback, care vor fi disponibile în Europa exclusiv cu o motorizare diesel V6 de 3,0 litri/349 CP.

BMW

Pentru producătorul din München, cea mai importantă noutate este viitoarea Serie 1, care pentru prima oară abandonează sistemul depropulsie clasic şi va fi oferită cu tracţiune faţă. Vom vedea, de asemenea, noul BMW X6, dar şi mai multe concepte care prezintă viziunea mărcii pentru viitorul mobilităţii.

FORD

Pentru noi, românii, probabil că cea mai importantă noutate de la Frankfurt este Ford Puma, crossoverul care va fi produs la Craiova. Micul SUV se anunţă de pe acum un bestseller, cu o siluetă dinamică şi un pachet tehnologic impresionant. 

Citeşte şi

Maşină de lux parcată neregulamentar a fost ridicată de poliţişti: „Dacă l-au zgâriat, dă primăria faliment” – FOTO

Cum se făceau testele auto în România înainte de 1989 cu Dacia 1300. VIDEO

Uită de benzină sau motorină. S-a inventat maşina care merge cu apă, oţet şi cola – VIDEO

 

HONDA

Producătorul japonez va prezenta la Frankfurt primul său model electric, Honda E. Acesta va rescrie standardele segmentului său, cu o planşăde bord revoluţionară, dominat de ecranele tactile gigantice. Dacă până acum am văzut mai multe concepte, luna viitoare vom fi faţă în faţă cu versiunea de serie.

HYUNDAI

Vedeta standului coreenilor va fi fără doar şi poate viitoarea generaţie a lui Hyundai i10. Cu un look agresiv şi tehnologii moderne, acesta ţinteşte hotărât titlul de lider al segmentului mini.

KIA

Coreenii de la Kia propun un rival pentru Focus Active realizat pe baza lui Ceed. Kia Xceed este un crossover urban care combină stilul practic al unui SUV compact cu pachetul de funcţionalităţi şi manevrabilitatea sportivă a unui hatchback.

LAND ROVER

Desigur, cel mai aşteptat model al britanicilor este noul Land Rover Defender. Desigur, am văzut până acum mai multe teasere, dar întâlnirea cu modelul de serie este aşteptată cu nerăbdare.

MERCEDES-BENZ

Principalele noutăţi ale germanilor sunt noul Mercedes-Benz GLB, dar şi coupé-ul lui GLE. Cei din Stuttgart vor mai prezenta versiunile sportive AMG A 45 şi AGL CLA 45, precum şi hypercarul Mercedes-AMG One. De asemenea, vom vedea mai multe modele ale gamei electrice EQ, printre care şi EQV.

MINI

Versiunea de serie a primuui model full-electric Mini va putea fi admirată, în premieră, la Frankfurt. Mini Cooper SE va avea un motor electric de 184 CP şi performanţe sportive, pe măsura pretenţiilor mărcii.

OPEL

Cei din Rüsselsheim pregătesc mai multe noutăţi pentru Frankfurt, dar vedete vor fi noua generaţie Corsa, cu versiunea electrică Corsa e, precum şi versiunea actualizată a compactei Astra

PORSCHE

Producătorul iconicului 911 vine la Frankfurt cu mult aşteptatul (şi deja foarte popularul, judecând după numărul de precomenzi) Porsche Taycan. Peste 30.000 de comenzi au fost deja confirmate, înainte ca modelul să fie prezentat oficial.

VW

Germanii au anunţat că amână lansarea celei de a opta generaţii a bestsellerului Golf, dar fotografiile scăpate recent pe net sunt în măsură să ne dea speranţe. În schimb ID3 va fi cu siguranţă la Frankfurt, aşa că electromobilitatea pentru mase promisă nu poate fi departe. Alături de acesta vom vedea cabrioletul modelului T-Roc.

Salonul Auto de la Frankfurt: Care sunt marii absenţi?

Salonul de la Frankfurt este popular, dar nu pentru toţi producătorii. Cei mai importanţi din sfera francofonă vor absenta anul acesta, iar pe termen lung ne aşteptăm ca şi germanii să le întoarcă favoarea la Paris. Japonezii stau şi ei deoparte (cu excepţia Honda). Iată deci care sunt marii absenţi ai ediţiei din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt: Alpine, Aston Martin, Cadillac, Citroën, Chevrolet, Dacia, DS, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Renault, Rolls-Royce, Toyota şi Volvo.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide