Salonul de Yachting – Cannes 2007

Autor: Andrei Nan 07 mai 2007 Știri auto

Dar asta depinde şi de cît de consistent este contul fiecăruia. Oricum, a avea un iaht sau orice alt tip de ambarcaţiune de lux rămîne un mic moft atunci cînd eşti milionar sau miliardar. Ca să nu mai vorbim de costurile de întreţinere, care sînt evaluate la circa 10% din valoarea fiecărei ambarcaţiuni. Ştiţi cît costă închirierea unui loc de acostare în portul Cannes pe o perioadă de 20 ani? O “bagatelă” de 1 milion de euro – şi asta dacă eşti un bun negociator. Dar cum se distrează cei cu mulţi bani?

Într-una dintre cele mai renumite staţiuni de pe Coasta de Azur, mai exact la Cannes, a avut loc în aceste zile Privilege Days, eveniment organizat pentru posesorii de iahturi Feretti, Mochi Craft şi Custom Line. Cei peste 500 de invitaţi din întreaga lume au avut la dispoziţie 2 zile pentru a încerca şi alte modele de ambarcaţiuni decît cele pe care le posedă. Cu prilejul evenimentului, Ferretti a prezentat în premieră mondială modelul 881 RPH (Raised Pilot House), ambarcaţiune ce costă aproximativ 10 milioane de euro fără taxe. Dar asta nu înseamnă mult atunci cînd te numeşti Silvio Berlusconi, Nicolas Cage, Marcello Lippi sau Luca di Montezzemolo.

Deşi au fost două zile ploioase, cu temperaturi care nu urcau peste 10 grade, invitaţii bine îmbrăcaţi au luat parte la cîteva plimbări pe mare.

Maxim Dolphin 74

Mochi Craft s-au prezentat la Cannes şi cu ultimul lor model, ce face parte din seria Lobster. Dolphin 74 are lungimea de 23 m şi lăţimea de 7 tocmai pentru a crea suficient spaţiu între apă şi soare. Cele 4 dormitoare cu 4 băi, un living şi bucătărie pot înlocui cu succes vila de pe malul mării, mai ales că ai tot ce-ţi doreşti, la standard de 5 stele. Iar barca cu motor depozitată discret la coada iahtului te poate ajuta să evadezi pe plajă, asta dacă ai uitat să-ţi cumperi crema de soare. Păstrînd proporţiile, cele 2 motoare, de 1.500 CP fiecare, te pot ajuta să concurezi chiar şi cu un Ferrari aflat pe ponton, pentru că, este bine ştiut, italienii au înclinaţie spre viteză. Cei 16 membri ai iahtului se pot bucura de tot luxul acestui mic hotel pe apă, care costă 3 milioane de euro.

Custom Line 97

97 în 2007 este rezultatul avansat al restilizării modelului precedent, 94. Cu 4 dormitoare pentru oaspeţi, unul în plus faţă de modelul precedent, 97 este destul de încăpător pentru toată familia, adică pentru copii, soacră, nepoţi, prieteni ş.a., dar numărul lor nu trebuie să depăşească 16, cu tot cu echipaj. Deci e clar că acest iaht nu este dedicat familiilor prea numeroase.

Îţi poţi bea cafeaua liniştit sub puntea inferioară, privind marea printr-un geam care, prin dimensiunile şi forma sa, este cel mai generos din gama acestor iahturi. Dacă vrei să faci nudism şi să nu te vadă căpitanul, poţi folosi puntea superioară extrem de accesorizată, iar dacă ţi se face cald, te poţi răsfăţa în jacuzzi, situat pe acelaşi nivel. Totul e să ai cu cine şi cu ce…

Dacă eşti plictisit de atîta bălăceală şi bronz, poţi să iei barca Zodiac din dotare şi să pleci la o partidă de pescuit, după ce, în prealabil, ai străbătut puntea acoperită de cel mai nobil lemn de tek.
Cele 2 motoare, de cîte 2.400 CP fiecare, îţi pot oferi emoţii pe care le poţi trăi şi în cabrioletele ultrasportive, cu singura diferenţă că senzaţia de libertate de pe mare nu poate fi egalată de cea de pe şosele.

Ferretti 881 RPH (Raised Pilot House)

881 RPH este vîrful de lance al constructorului italian Ferretti şi e dedicat tuturor acelora care-şi doresc o croazieră la cele mai înalte standarde, fără compromisuri, într-o atmosferă clasică. Totul poartă amprenta riguroasă a stilului Ferretti. Acest nou iaht este caracterizat de un design inovator al spaţiilor şi două ferestre imense te îmbie să nu te mai saturi de frumuseţea oceanului. Baia este pe măsura dormitorului şi te întrebi cîteodată dacă merită să dai banii la Burj-el-Arab, cînd poţi să ai o vacanţă poate mai frumoasă şi mai plină de intimitate pe un iaht.

Dacă vă mai spun că masa din living pentru 8 persoane este construită din lemn de esenţă nobilă, cu un design unic, iar canapelele sînt dintr-o piele a cărei calitate l-ar face invidios pînă şi pe Giorgio Armani, poate veţi fi tentaţi să contractaţi un credit pentru nevoi personale şi să închiriaţi acest iaht-bijuterie pentru o săptămînă.

La dimensiunile de 27 metri lungime şi 7 lăţime, puteau lipsi jet-ski-ul sau barca cu motor? Bineînţeles că nu, pentru că noblesse oblige! Şi tot în acelaşi spirit ai la dispoziţie 2 motoare de 2.400 CP cu care te poţi “juca” în voie.

Cînd ai atîta lux, începi să crezi că baia cu hidromasaj aflată pe puntea superioară este un fleac ce ţi se cuvine de drept. Poţi să le ai pe toate acestea dacă scoţi din buzunar aproximativ 10 milioane de euro. Mai ieftin ieşi doar prin închiriere.

Alternativa la ambarcaţiuni pentru cei cu mulţi bani, iubitori de libertate şi amatori de senzaţii tari, rămîne elicopterul sau avionul personal. Bărcile sau iahturile, ca şi maşinile, vor rămîne întotdeauna cele mai minunate jucării pentru bărbaţi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide