Sărbătoare pe Transfăgărăşan, la 45 de ani de la inaugurare: Mini Cooper SE face spectacol pe cel mai frumos drum de condus din lume - Galerie FOTO

Transfăgărăşanul împlineşte astăzi 45 de ani de la inaugurare, iar la această aniversare s-a autoinvitat un oaspete care are, de asemenea, ceva de sărbătorit. Mini Cooper SE este primul model electric al mărcii Mini, care a împlinit la rândul său 60 de ani de existenţă cu doar o lună în urmă. Pe lângă focurile de artificii, această sărbătoare a generat şi un pictorial spectaculos, realizat de maestrul Radu Chindriş.

Sărbătoare pe Transfăgărăşan, la 45 de ani de la inaugurare: Mini Cooper SE face spectacol pe cel mai frumos drum de condus din lume - Galerie FOTO Sărbătoare pe Transfăgărăşan, la 45 de ani de la inaugurare: Mini Cooper SE face spectacol pe cel mai frumos drum de condus din lume - Galerie FOTO

Intră în galeria foto

Şoseaua Alpină care leagă Muntenia de Transilvania prin munţii Făgăraş ajunge, în cel mai înalt punct al său (Bâlea Lac) la o altitudine de 2.042 de metri, după un număr impresionant de viraje în ac de păr şi peisaje care-ţi taie răsuflarea. Traseul se întinde de la Căpăţânenii Ungureni, în judeţul Argeş, la Cârţişoara, în judeţul Sibiu. 

Celebrul (şi controversatul) prezentator TV Jeremy Clarkson a numit Transfăgărăşanul „cel mai bun drum din lume” în timp ce depăşea diferenţa de altitudine de peste 1.400 de metri, cu o pantă maximă de 8,6%, într-un automobil supersport puternic, filmând pentru Top Gear.

Mini a repetat această aventură pentru dubla aniversare cu primul său model electric, Mini Cooper SE, care abia a coborât din standul Salonului Auto de la Frankfurt. Acesta are o autonomie electrică de circa 250 de kilometri, aşa că parcurgerea Transfăgărăşanului, un drum extrem de solicitant pentru maşină şi şofer, ar trebui să fie o adevărată provocare.

Cu un centru de greutate jos şi o repartizare aproape ideală a maselor între cele două punţi (54:46), Mini Cooper SE pare maşina ideală pentru cucerirea virajelor de pe Transfăgărăşan. Motorul electric de 184 CP asigură performanţe sportive, aşa cum este de aşteptat de la un Mini, chiar dacă Cooper SE este mai greu cu 145 kg decât versiunea echivalentă alimentată cu benzină.

Noul MINI Cooper SE este disponibil cu un preţ de pornire de 33.082 de euro, cu TVA inclusă (27.800€ fără TVA), fără a considera programul "Rabla Plus" al Guvernului României. Noul model vine cu o gamă foarte largă de echipamente disponibile standard, care susţin funcţionarea într-un mod electric, inclusiv sistemul eficient de încălzire pe bază de pompă de căldură, navigaţie Connected Navigation sau sistemul de încărcare de putere mare (AC - 11 kW, DC - 50 kW). Comparativ cu un model MINI Cooper S la aceeaşi configuraţie, noul MINI Cooper SE este cu numai 2.000 de euro mai scump (preţ cu TVA), fără a include însă beneficiile prin programul "Rabla Plus".

Intră în galeria foto

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.