Scandalul emisiilor diesel va costa Volkswagen 2 miliarde de euro în 2019

Autor: Departamentul Economic 24 dec. 2018 Știri auto
Scandalul emisiilor diesel va costa Volkswagen 2 miliarde de euro în 2019

Scandalul emisiilor diesel va costa Volkswagen 5,5 miliarde de euro în 2018 şi aproximativ 2 miliarde de euro în 2019, a declarat directorul financiar Frank Witter săptămânalului german Boersen-Zeitung, citat de Reuters.

Din 2015, producătorul german de automobile a plătit mai mult de 27 de miliarde de euro pentru a soluţiona procesele intentate de investitori şi consumatori, şi pentru a plăti amenzile date de autorităţile de reglementare, în încercarea de a rezolva problemele legate de nivelurilor ridicate de emisii ale automobilelor sale diesel.

În 2020, grupul Volkswagen estimează costuri de aproximativ 1 miliard de euro legate de emisii, a declarat Witter. Volkswagen îşi păstrează intenţia de a lista la bursă afacerea sa cu camioane în 2019 şi continuă să mizeze pe potenţialul de creştere al Chinei, cea mai mare piaţă auto din lume, a spus Witter.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide