Scania AXL este un camion autonom care foloseşte biocombustibil - FOTO-VIDEO

Minele şi şantierele mari de construcţii sunt „terenuri de joacă” ideale pentru camioanele autonome.

Scania AXL este un camion autonom care foloseşte biocombustibil - FOTO-VIDEO Scania AXL este un camion autonom care foloseşte biocombustibil - FOTO-VIDEO

După conceptul NXT, Scania a dezvoltat încă o un camion autonom. Se numeşte Scania AXL şi este conceptul unui camion complet autonom, fapt evident prin lipsa cabinei. Un nou modul frontal inteligent înlocuieşte cabina tradiţională.

Interesant, şi spre deosebire de majoritatea conceptelor autonome, AXL nu are propulsie complet electrică, ci este alimentat de un motor cu combustie internă care utilizează biocombustibil regenerabil. Potrivit companiei deţinute de VW Group, acesta este un bun exemplu despre modul în care tehnologia tradiţională şi cea nouă pot fi combinate. Scania AXL are numeroase camere video, radare şi receptoare GPS.

Minele şi şantierele mari de construcţii sunt „terenuri de joacă” ideale pentru camioanele autonome.

Scania îşi propune să fie unul dintre primii producători de camioane care să ofere camioane grele complet autonome, care să permită industriei miniere să-şi eficientizeze nevoile de transport şi să le facă mai durabile.

VIDEO

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.