Schimbare neaşteptată la Volkswagen

Marja de profit a companiei a crescut la 7,4% din vânzări ...

Schimbare neaşteptată la Volkswagen Schimbare neaşteptată la Volkswagen

Volkswagen îl va înlocui pe Matthias Mueller din poziţia de CEO al companiei, cu directorul de brand al companiei, Herbert Diess, într-o mutare surpriză care zguduie managementul companiei, scrie Ziarul Financiar.

Board-ul companiei va vota schimbarea la sfârşitul săptămânii, potrivit surselor citate de publicaţia americană. Mueller, 64 ani, mai are doi ani de contract, el fiind directorul care a scos producătorul auto din criza generată de scandalul Dieselgate.

Marţi, la ora 18, acţiunile companiei erau în creştere cu 4,4% în urma anunţului.

Diess ocupă poziţia de director de brand de la mijlocul anului 2015, când a venit spre companie de la competitorul BMW, înainte ca scandalul Dieselgate să devină public.

„Potenţiala schimbare a CEO-ului vine ca o surpriză”, a transmis Christian Ludwig, analist în cadrul Bankhays Lampe. „Nu văd un motiv evident care să fi declanşat această schimbare”.

Mueller a avut de-a face cu una dintre cele mai tulburate perioade ale companiei. Acesta a preluat conducerea exact după ce a erupt scandalul emisiilor şi a trebuit să menţină echilibrul şi în acelaşi timp să ia cu asalt industria maşinilor electrice.

Marja de profit a companiei a crescut la 7,4% din vânzări anul trecut, în comparaţie cu 6% în 2015, când a fost lovită de criză. De asemenea, compania a reuşit să rămână cel mai mare producător de maşini.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.