Schimbări la STB. Cine nu validează cardul în autobuz va fi amendat cu 150 de lei

Pensionarii şi alte categorii care beneficiază de gratuitate la transportul public de suprafaţă din Capitală vor putea primi amenzi

Schimbări la STB. Cine nu validează cardul în autobuz va fi amendat cu 150 de lei Schimbări la STB. Cine nu validează cardul în autobuz va fi amendat cu 150 de lei

Pensionarii şi alte categorii care beneficiază de gratuitate la transportul public de suprafaţă din Capitală, administrat de Societatea de Transport Bucureşti (STB), vor putea primi amenzi de 150 de lei, dacă nu vor valida cardurile.

Practic, ei vor avea gratuitate în continuare, însă, vor deţine toţi carduri, pe care trebuie să le valideze în maşinile STB.

Reprezentanţii STB au declarat pentru MEDIAFAX că prin noul regulament se monitorizează astfel numărul călătorilor pe fiecare vehicul, pentru a se putea face redimensionări. Cu alte cuvinte, vehiculele trebuie repartizare în funcţie de cerere, iar asta se poate vedea prin validarea cardului de călătorie.

Reprezentanţii STB mai spun că cei care nu validează sunt 80% din totalul călătorilor, adică abonaţi, revoluţionari, veterani sau pensionari.

Dacă nu validează cardul, amenda este de 150 de lei, iar noile sancţiuni vor intra în vigoare de anul viitor, atunci când toţi pensionarii din Bucureşti vor primi carduri.

De asemenea, noul regulament stabileşte o amendă de 500 de lei, în loc de 150 de lei cât este în prezent, pentru cei care circulă fără să plătească.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.