Schiţe: are sens Skoda Octavia Cabrio?

Din nou în universul randărilor pe calculator: malaezianul Theophilus Chin se pare că îşi dedică mult timp Photoshopului. Iar acum vine cu o propunere uluitoare: Skoda Octavia Cabrio. Ce ziceţi?

Schiţe: are sens Skoda Octavia Cabrio? Schiţe: are sens Skoda Octavia Cabrio?

Malaezianul Theophilus Chin ne-a atras cu adevărat atenţia în momentul în care a modificat (în photoshop, evident) SUV-ul românesc, transformându-l în Dacia Duster Pick-up. O idee foarte bună, pe care ne aşteptăm să o vedem transpusă şi în practică de producătorul român.

Acum, însă, iată-ne martorii unei propuneri foarte ciudate: Skoda Octavia Cabrio - vezi aici schiţele. Trecând peste calitatea nu prea reuşită a imaginilor, după cum şi autorul recunoaşte, se naşte o întrebare legitimă: oare ar avea sens o astfel de versiune pentru una dintre cele mai vândute familiste din Europa?

Skoda Octavia Cabrio, o propunere in photoshop

Randările sunt evident bazate pe versiunea de top, Skoda Octavia RS, prin urmare "noul" model are o oarecare atractivitate. Pe de altă parte, Skoda Octavia este bazată tehnic pe platforma lui Volkswagen Golf. Din care mai derivă şi coupe-cabrioletul VW Eos, dar şi cabrioletul premium Audi A3 Cabrio.

Faţă de cele două modele menţionate, Octavia Cabrio ar avea avantajul atât al unui spaţiu mult mai mare pentru cei patru sau chiar cinci pasageri, dar ar putea propune şi un preţ mai accesibil. Probabil soluţia pentru acoperiş ar fi cea a unui softtop, atât din raţiuni de costuri, cât şi tehnologice.

Skoda Octavia Combi ar fi o propunere mai spatioasa si mai ieftina decat VW Eos sau Audi A3 Cabrio

Skoda Octavia Cabrio ar intra într-o nişă foarte interesantă de piaţă: cea a cabrioletelor ieftine, dar cu mult spaţiu pentru 5 pasageri şi un portbagaj generos. Momentan, doar Chrysler Sebring Convertible poate fi considerat ca aparţinând acestei "specii", restul cabrioletelor mari cu patru locuri fiind maşini premium, cu preţuri de peste 40-50.000 euro.

De fapt, tot Teophilus Chin este responsabil şi pentru "decapotarea" lui Hyundai Sonata, un model care are foarte mari şanse să apară în producţia de serie. Însă, dacă modelul coreean ar putea avea parte de un succes bun peste ocean, nu la fel ar sta cazul cu Octavia Cabrio, Skoda fiind, practic, inexistentă pe continentul american, iar în Europa are notorietatea uneia dintre cele mai bune maşini de familie.

CREZI CĂ E O IDEE BUNĂ SKODA OCTAVIA CABRIO?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.