Schiţe: aşa ar putea arăta noua generaţie Ford Mondeo

Britanicii de la AutoExpress încearcă să ne dea o idee despre cum ar putea arăta viitoarea generaţie Ford Mondeo. Iar încercarea lor ni se pare destul de reuşită. Voi ce credeţi?

Schiţe: aşa ar putea arăta noua generaţie Ford Mondeo Schiţe: aşa ar putea arăta noua generaţie Ford Mondeo

Noul Ford Mondeo? Păi de-abia a fost lansată versiunea facelift, la începutul acestei veri. Staţi liniştiţi, nu vă inducem în eroare - este vorba pur şi simplu de randări realizate de britanicii de la AutoExpress cu viitoarea generaţie Ford Mondeo.

Conform britanicilor, noua generaţie va continua stilul edge-design, dar într-o formă mai rafinată şi mai matură. Principala schimbare în cazul noului Ford Mondeo ţine de concepţie: designul şi dezvoltarea sunt realizate în headquarterul din America, ceea ce reprezintă o premieră pentru Mondeo.

După cum îi spune numele, Ford Mondeo va continua să fie o maşină globală, urmând a beneficia de diverse modificări estetice, în funcţie de fiecare piaţă, dar urmează şi să fie produs în mai multe ţări, pentru o deservire cât mai bună a principalelor zone unde va fi vândută maşina.

Dacă vi se pare că partea frontală vă dă impresia unui deja-vu, nu greşiţi deloc, deoarece noul Mondeo va continua linia mai serioasă a celei de-a treia generaţii Ford Focus. Faţă de actuala generaţie Mondeo, noua berlină de clasă medie este mai sobră, dar are şi o alură mai sportivă (cel puţin în randările de faţă).

Noul Mondeo va avea un interior foarte generos, iar şoferul va beneficia de noua interfaţă SYNC, dar şi de multiple sisteme de siguranţă activă (Lane Departure, Blind Spot, Driver Alert şi multe altele). În ce priveşte tehnica, puntea faţă va beneficia de un sistem "torque vectoring", preluat de la Focus, direcţia electrică va fi upgradată, iar sistemul de control al stabilităţii va primi o nouă funcţie, Dynamic Cornering Control.

În ce priveşte platforma tehnică, se pare că nu vorbim de o structură total nouă, ci de modificarea şi îmbunătăţirea actualei platforme tehnice. Date fiind calităţile actualului Mondeo, acest lucru va însemna costuri mai reduse de producţie, deci este de aşteptat o politică foarte bună de preţuri.

Sub capotă, noul Ford Mondeo va primi două motoare turbo pe benzină EcoBoost, de 1,6 litri şi 2,0 litri, dar şi un 2,0 TDCi, oferit în trei variante de putere (112 CP, 137 CP şi 163 CP). Bineînţeles, nu vor lipsi "găselniţele" eco, de genul sistemului de recuperare a energiei la frânare, sistemul start/stop sau o grilă activă (adaptează fluxul de aer care intră la radiator pentru o aerodinamică optimă).

Noul Ford Mondeo este de aşteptat să apară pe piaţă de-abia peste 3 ani. Suntem curioşi dacă modelul de serie va fi mai evoluat decât randările britanicilor. Voi ce credeţi?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.