Schiţe Autocar cu viitoarea generaţie Honda S2000

Japonezii au anunţat, în timpul crizei auto, că vor pune cruce modelului Honda S2000, care nu va mai avea urmaşi. Zvonurile, însă, spun altceva, iar britanicii de la Autocar au informaţii noi.

Schiţe Autocar cu viitoarea generaţie Honda S2000 Schiţe Autocar cu viitoarea generaţie Honda S2000

Întrebaţi orice fan Honda despre roadsterul S2000 şi veţi vedea imediat pe faţa lui că este vorba despre o maşină excepţională. O maşină care, însă, a intrat pe linie moartă, japonezii anunţând chiar că nu mai intenţionează să realizeze un succesor.

Se pare, însă, că voinţa fanilor şi presiunea presei de specialitate este mai puternică, aşa încât zvonurile despre un urmaş al lui S2000 sunt din ce în ce mai serioase. Britanicii de la Autocar au chiar informaţii din interiorul firmei japoneze, pe baza cărora ne arată un preview al viitorului model - VEZI AICI RANDĂRILE CU HONDA S2000.

Dacă Honda S2000 era, până acum, un roadster cu o configuraţie clasică (motor faţă, tracţiune spate, 240 CP dintr-un 2.0 litri aspirat), urmaşul se pare că va adopta o configuraţie nouă. Noul model va avea motorul plasat central (ca şi Toyota MR-2, dacă vreţi), urmând a se folosi de platforma tehnică a citadinei Honda Jazz.

Deşi nu există informaţii concludente referitor la motorizare, este de aşteptat ca noul S2000 să folosească un sistem de propulsie hibridă, la fel ca şi Honda CR-Z, dar cu siguranţă se va recurge la o soluţie care să-i confere maşinii mai multă putere şi un caracter sportiv pronunţat.

În construcţia maşinii va fi utilizat aluminiul, iar plasarea celor două motoare (termic şi electric) va duce la o repartiţie a masei foarte apropiată de raportul 50:50 pe cele două punţi. Bineînţeles, transmisia va fi manuală, ca la CR-Z, fiind de aşteptat peformanţe de ordinul a 6 secunde pentru demarajul 0-100 km/h.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.