Schiţe cu viitorul BMW Seria 3 Coupe

Francezii de la L'Automobile Magazine încearcă să ne dea o idee despre cum va arăta viitorul BMW Seria 3 Coupe. Plus câteva informaţii surprinzătoare.

Schiţe cu viitorul BMW Seria 3 Coupe Schiţe cu viitorul BMW Seria 3 Coupe

Deşi BMW Seria 3 a trecut recent printr-un facelift, pasionaţii mărcii aşteaptă cu mare interes noua generaţie, care deja este în testele dinaintea lansării. Însă noul Seria 3 nu va apărea în showroomuri mai devreme de finalul anului 2011.

Până când vom vedea primele imagini oficiale cu noua generaţie, avem parte de multe randări. De această dată, francezii de la L'Automobile Magazine ne oferă un preview virtual al versiunii sportive, BMW Seria 3 Coupe.

Cine se aşteaptă să rămână surprins, va trebui să se uite în curtea altor producători, deoarece BMW va continua linia sobră şi pentru noua generaţie Seria 3 Coupe. Partea frontală se pare că va fi ceva mai mult modificată faţă de a berlinei, mizând pe mai multă agresivitate, în timp ce linia laterală va rămâne stilată.

Surprizele vor veni de sub capotă, acolo unde BMW Seria 3 Coupe va primi, ca motor de intrare în gamă, un propulsor cu numai 3 cilindri. Deşi poate suna absurd, este vorba despre un propulsor dezvoltat în colaborare cu francezii de la PSA, versiunea cea mai puternică a acestuia fiind creditată cu nu mai puţin de 170 CP.

Evident că motorul în 3 cilindri va beneficia de tehnologie turbo, va fi construit din aliaje uşoare, va avea distribuţie variabilă, iar sistemul start/stop va asigura un consum moderat. Vor fi oferite mai multe trepte de putere, însă pentru BMW Seria 3 Coupe va fi disponibilă doar cea mai puternică, pentru cei care pot renunţa la un veritabil "şase în linie" din raţiuni de economicitate şi poluare.

În rest, BMW Seria 3 Coupe va beneficia de motoare cu 4 şi cu 6 cilindri, atât pe benzină, cât şi diesel. Motorul de 2,0 litri pe benzină, cu 4 cilindri, va fi oferit într-o versiune cu o putere maximă de 245 CP, ceea ce pune în umbră familia de "şase în linie" de până acum.

Motorul twin-turbo de pe 335i va fi upgradat şi va fi folosit ca bază pentru noul BMW M3, urmând a înlocui V8-ul actual. Se pare că motoul în şase cilindri va dispune de trei turbocompresoare, astfel încât va depăşi lejer puterea actualului BMW M3, în condiţiile unui consum mult mai mic şi a unor emisii de CO2 mult reduse.

Prin urmare, se pare că va merita aşteptarea pentru noul BMW Seria 3 Coupe, deşi probabil vor fi destule voci care să acuze renunţarea cu prea mare uşurinţă la valorile tradiţionale ale coupe-ului german.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.