Schiţe reale cu noua Skoda Felicia, rivalul lui Logan?

Zvonurile din lumea auto "ameninţau" că în această vară Logan ar fi trebuit să fie atacat de Skoda Felicia, noul low-cost al grupului VW. Care, însă, nu a mai apărut. Deocamdată.

Schiţe reale cu noua Skoda Felicia, rivalul lui Logan? Schiţe reale cu noua Skoda Felicia, rivalul lui Logan?

Skoda Felicia - schitePrimele zvonuri despre reînvierea numelui Skoda Felicia au apărut la începutul acestui an, ba chiar ne aşteptam să vedem noul rival al Loganului în această vară. Lucru care nu s-a mai întâmplat, din păcate.

Acum iată că atenţia ne este din nou atrasă de nişte schiţe ale unui student italian, apărute pe blogul indian wheelosphere.org. Cât de aproape suntem de realitate, nu este greu de estimat, fiind clar vorba de nişte propuneri nebazate pe informaţii din interiorul Skoda.

Cert este, totuşi, că modelul Skoda low-cost va beneficia, în mod clar, de o caroserie în 3 volume, pentru a contracara Loganul, dar şi pentru a fi pe gustul clienţilor de pe pieţele emergente.

Doar Fabia Sedan?Rămâne în continuare întrebarea: despre ce model va fi vorba, oare? Primul răspuns ar fi Skoda Fabia Sedan, versiunea în trei volume a citadinei cehilor - aceasta propune, deocamdată, doar versiunea hatchback în 5 uşi şi versiunea break. Cu alte cuvinte, rivalul lui Logan ar putea fi un frate mai ieftin al recentului Volkswagen Polo Sedan, urmaş al precedentei generaţii Skoda Fabia Sedan.

Pe de altă parte, prima generaţie Skoda Octavia, care acum este denumită Skoda Octavia Classic, ar putea trece printr-un proces serios de întinerire la nivel stilistic şi de upgrade la nivelul motorizărilor (pentru a se conforma normelor Euro 5), ceea ce ar presupune costuri mult mai mici decât crearea unui nou model.

Felicia - Logan killerNu este exclusă nici ipoteza unui model derivat dintr-o platformă Suzuki, în urma parteneriatului dintre grupul VW şi micul producător japonez. Însă această idee are şanse foarte mici de a deveni realitate, Skoda Felicia fiind deja, se pare, un proiect foarte avansat.

În concluzie, nu ne rămâne decât să ne întrebăm: oare vom vedea arma anti-Logan, noua Skoda Felicia, la Salonul Auto Paris 2010?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.