Schiţe: urmaşul lui Gallardo se va numi Lamborghini Cabrera

Dacă umaşul lui Lamborghini Murcielago este noul Aventador, atunci urmaşul ”micului” Gallardo va fi Lamborghini Cabrera. Cel puţin aşa susţin francezii de la L'Automobile Magazine, care ne oferă şi un posibil preview al noului model.

Schiţe: urmaşul lui Gallardo se va numi Lamborghini Cabrera Schiţe: urmaşul lui Gallardo se va numi Lamborghini Cabrera

Oare "căluţul cabrat" (adică Ferrari) ar trebui să se teamă de urmaşul lui Lamborghini Gallardo, noul Cabrera? Deocamdată, este destul de clar că Ferrari 458 Italia este peste actualul Gallardo, aşa încât orgoliile italiene se vor reaprinde din 2012, când este programat să apară noul "Lambo junior".

Se pare că denumirea Cabrera este chiar ideea lui Stefan Winkelman, şeful Lamborghini, dar încă nu este oficială. În spiritul mărcii, Cabrera provine tot din lumea taurilor de coridă, desemnând o linie de exemplare foarte puternice. Cei de la L'Automobile Magazine încearcă să ne dea o idee despre cum va arăta noul Lambo - vezi aici randările.

Noul Lamborghini Cabrera va păstra arhitectura predecesorului, urmând a avea motor V10 central, două locuri şi tracţiune integrală. Motorul va avea o putere în jurul a 600 CP, iar multe dintre panourile caroseriei vor fi fabricate din materiale foarte uşoare, în special CFRP (plastic ranforsat cu fibră de carbon).

Probabil mai multe detalii oficiale despre urmaşul lui Lamborghini Gallardo vom afla cu ocazia Salonului Auto Frankfurt 2011, noul Lamborghini Cabrera fiind de aşteptat să preia o parte dintre elementele de design ale recentului concept Lamborghini Sesto Elemento.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.