Scor incredibil la ultimele crash-teste Euro NCAP

Cea mai nouă sesiune a testelor Euro NCAP a scos la iveală diferenţa zdrobitoare dintre Honda Civic, care a obţinut punctajul maxim, şi Jeep Compass, cu doar două stele.

Scor incredibil la ultimele crash-teste Euro NCAP Scor incredibil la ultimele crash-teste Euro NCAP

Fiecare nouă sesiune a testelor de siguranţă efectuate de Euro NCAP scoate la iveală unele rezultate surprinzătoare. De data aceasta, avem de-a face cu o diferenţă foarte mare între punctajele ob'inute de două modele testate recent.

Noua generaţie Honda Civic a reuşit să obţină o cotaţie totală de cinci stele, în timp ce Jeep Compass , ajuns la momentul faceliftului, a obţinut doar două stele. Potrivit Euro NCAP, comportamentul compactei japoneze pe perioada testelor a fost cât se poate de corect, compartimentul pasagerilor reacţionând foarte la forţele înregistrate în timpul impactului.

Mai mult, impactul lateral şi testul de impact cu pietonii au relevat siguranţa de care este capabilă maşina. Jeep Compass, însă, nu s-a descurcat la fel de bine, atrăgându-şi din partea Euro NCAPaprecierea deloc măgulitoare potrivit căreia maşina a obţinut rezultate inferioare la toate capitolele.
Maşina oferă un nivel scăzut de siguranţă pentru pasageri, în special atunci când vine vorba de impactul lateral. Cele 23 de punct înregistrate la capitolul protecţiei pietonilor au fost calificate drept dezamăgitoare, iar prestaţia generală a maşinii a fost considerată ca fiind mult sub nivelul competitorilor.

Înăsprirea normelor aplicate de Euro NCAP în testele de impact şi manevrabilitate, precum şi criteriile tot mai severe, legate de echipamentele electronice de securitate, trădează modelele de concepţie învechită, în ciuda facelifturilor de la exterior.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.