Scor incredibil la ultimele crash-teste Euro NCAP

Autor: Gabriel Grosoiu 25 feb. 2012 Știri auto

Fiecare nouă sesiune a testelor de siguranţă efectuate de Euro NCAP scoate la iveală unele rezultate surprinzătoare. De data aceasta, avem de-a face cu o diferenţă foarte mare între punctajele ob’inute de două modele testate recent.

Noua generaţie Honda Civic a reuşit să obţină o cotaţie totală de cinci stele, în timp ce Jeep Compass , ajuns la momentul faceliftului, a obţinut doar două stele. Potrivit Euro NCAP, comportamentul compactei japoneze pe perioada testelor a fost cât se poate de corect, compartimentul pasagerilor reacţionând foarte la forţele înregistrate în timpul impactului.

Mai mult, impactul lateral şi testul de impact cu pietonii au relevat siguranţa de care este capabilă maşina. Jeep Compass, însă, nu s-a descurcat la fel de bine, atrăgându-şi din partea Euro NCAPaprecierea deloc măgulitoare potrivit căreia maşina a obţinut rezultate inferioare la toate capitolele.
Maşina oferă un nivel scăzut de siguranţă pentru pasageri, în special atunci când vine vorba de impactul lateral. Cele 23 de punct înregistrate la capitolul protecţiei pietonilor au fost calificate drept dezamăgitoare, iar prestaţia generală a maşinii a fost considerată ca fiind mult sub nivelul competitorilor.

Înăsprirea normelor aplicate de Euro NCAP în testele de impact şi manevrabilitate, precum şi criteriile tot mai severe, legate de echipamentele electronice de securitate, trădează modelele de concepţie învechită, în ciuda facelifturilor de la exterior.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide