Scuderia Glickenhaus prezintă GT-ul perfect: SCG003

De fapt, descrierea corectă ar fi „GT-ul perfect cu dublă funcţie”. Pe scurt, o maşină cu care te poţi înscrie la competiţii, dar şi cu care poţi merge pe stradă. Detalii în cele ce urmează.

Scuderia Glickenhaus prezintă GT-ul perfect: SCG003 Scuderia Glickenhaus prezintă GT-ul perfect: SCG003

Probabil că îţi sună cunoscut numele Glickenhaus. Cameron Glickenhaus este creatorul fascinantului P4/5, un model construit pe platforma lui Ferrari Enzo şi care aminteşte, prin formele-i, de legendarul 330 P4.

Domnul Glickenhaus nu este genul de magnat căruia îi place să colecţioneze unicate, ci este genul de magnat căruia îi place să le conducă aşa cum ar trebui să fie conduse. Astfel a apărut şi P4/5 Competitione, un model bazat pe F430 Scuderia.

Acum, Scuderia Cameron Glickenhaus prezintă un nou model, botezat SCG 003 şi inspirat din prototipurile LMP1/LMP2, care stă pe un şasiu din fibră de carbon.

În timp ce motorul versiunii de stradă (003S) este încă în dezvoltare, despre unitatea care propulsează versiunea de competiţii (oo3C) se ştiu câteva cifre: un V6 de 3,5 litri, cu 530 CP şi 700 Nm va anima GT-ul de doar 1.350 de kilograme prin intermediul unei cutii secvenţiale conectată punţii spate. Raportul de distribuţie a maselor este de 49:51 faţă:spate.

După înfăţişarea de la Geneva 2015, SGC003C se va direcţiona către cursa de 24 de ore de la Nürburgring, unde îşi va etala capacităţile.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.