Se caută un VW Golf R folosit pentru furtul unei toalete din aur masiv

Autor: Cristian Agatie 04 oct. 2019 Știri auto

Autorităţile britanice sunt în căutarea unui VW Golf R folosit în furtul unei toatele din aur masiv de 18 karate de la palatul Blenheim din Woodstock. Toaleta, care cântărea peste 100 de kilograme, era un exponat de artă realizat de italianul Maurizio Cattelan şi intitulat „America”. Se pare că această denumire i-a purtat ghinion: exponatul a rezistat mai puţin de o lună în expoziţia de artă de la palatul Blenheim, înainte de a fi furat, în dimineaţa zilei de 14 septembrie.

Valoarea exponatului era apreciată la 6 milioane de dolari, motiv pentru care securitatea a fost întărită pe timpul desfăşurării expoziţiei. Evident, asta nu i-a împiedicat pe cei cinci hoţi să pătrundă prin efracţie în palat şi să plece cu preţiosul vas de toaletă. 

Potrivit poliţiei din Thames Valley, trei dintre hoţi au pătruns în palatul Blenheim şi au demontat toaleta din suportul său, în timp ce doi şoferi aşteptau în exterior cu maşini furate. Una dintre aceste maşini, un VW Golf R albastru, a primit onoarea de a transporta instalaţia de artă. Între timp, poliţiştii au descoperit cea de a doua maşină şi au arestat doi complici, dar ceilalţi trei, împreună cu Golful R (şi cu vasul de toaletă, din păcate) nu sunt de găsit. 

Autorităţile nu au reuşit să identifice maşina, chiar dacă imaginile surprinse de camerele de supraveghere au arătat clar numărul de înmatriculare. Una dintre explicaţii ar fi faptul că maşina avea numere false. Poliţiştii au dedus că această maşină a transportat opera de artă furată după ce pe imagini apare Golful cu hayonul ridicat. Dispariţia acestuia, împreună cu vasul de toaletă, reprezintă un alt indiciu în acest sens.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide