Se dă drumul la Rabla. De mâine, românii care renunţă la maşinile mai vechi de 8 ani îşi pot lua altele noi

Prin intermediul acestui program, românii îşi pot schimba maşinile ...

Se dă drumul la Rabla. De mâine, românii care renunţă la maşinile mai vechi de 8 ani îşi pot lua altele noi Se dă drumul la Rabla. De mâine, românii care renunţă la maşinile mai vechi de 8 ani îşi pot lua altele noi

Programul Rabla va continua şi în 2018. Prin intermediul acestui program, românii îşi pot schimba maşinile vechi cu unele noi. Astfel, persoanele fizice vor putea cere de la stat peste 9.000 de lei. Prima de casare se scade direct din preţul maşinii noi, astfel că banii de la stat n-ajung niciodată efectiv în mâinile solicitanţilor.

Prima de casare se menţine în acest an la valoarea de 6.500 de lei, iar aceasta este acordată în funcţie de cantitatea de emisii de CO2/kilometru generată de motorul maşinii noi. În 2018, prima se dă pentru automobilele noi al căror motor generează maximum 130 g CO2/km.

Citeşte şi Ianis preia ştafeta. Detalii despre maşina pe care a primit-o fiul lui Hagi - FOTO

În plus, românii se pot bucura de un ecobonus de 1.000 de lei dacă maşina nouă are un motor care generează maximum 98 g CO2/km în regim de funcţionare mixt şi/sau de un ecobonus de 1.700 de lei pentru autoturismele cu motor hibrid. Prin urmare, o persoană fizică poate primi până la 9.200 de lei (6.500 + 1.000 + 1.700) pentru înlocuirea unei maşini vechi cu una nouă.

Pentru a obţine prima de casare, maşinile scoase din circulaţie trebuie să aibă o vechime de cel puţin opt ani (adică să fi fost înmatriculate iniţial în România înainte de 1 ianuarie 2011).

Citeşte şi Bosch angajează în România. Pe posturile astea se poate angaja oricine

Procedura este următoarea: Odată ce se anunţă perioada de înscriere în programul Rabla, persoana fizică trebuie să se înregistreze la un producător validat. Apoi maşina uzată trebuie predată unui colector autorizat şi radiată din circulaţie. Apoi, ultima etapă este achiziţionarea automobilului nou.

Sursă: avocatnet.ro


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.