Se dublează impozitele la maşini cu motoare peste 2.000 cmc

În goana după venituri bugetare, premierul Boc a anunţat că impozitele la automobilele care au motoare mai mari de 2.000 cmc vor fi dublate.

Se dublează impozitele la maşini cu motoare peste 2.000 cmc Se dublează impozitele la maşini cu motoare peste 2.000 cmc

Nu doar TVA-ul de 24% va face ca automobilele cu motoare mari să devină mai costisitoare, ci Guvernul anunţă o majorare care va lovi direct în posesorii de automobile cu motoare mai mari de 2.000 cmc. Astfel, premierul Emil Boc a anunţat la finalul şedinţei de Guvern de miercuri că motorizările mai mari de 2 litri vor atrage un impozit dublu, titrează MEDIAFAX.

Este a doua majorare a impozitului anual la automobile, după ce la 1 ianuarie 2010 se anunţase o mărire de 20% a tuturor motorizărilor mai mari de 1.6 litri. Să vedem însă ce înseamnă concret această dublare a impozite.

Un Honda Accord 2.2 i-DTEC care până acum era impozitat anual cu 94 euro, conform ZF, va scoate anual din partea proprietarului 188 de euro. Sumele devin şi mai impresionante pentru cei cu automobile de lux. Astfel, un BMW 530i, model des întâlnit pe şoselele noastre, va fi taxat cu 514 euro anual. Proprietarul unui Mercedes-Benz S500 va contribui mai nou la buget cu 1.658 euro, iar cel al unui Ferrari 612 Scaglieti va debita 1.642 euro la stat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.