Se lansează primele taxiuri cu maşini fără şoferi - VIDEO

Compania va lansa în curând servicii de taximetrie ...

Compania Waymo va lansa în curând servicii de taximetrie cu minivan-uri fără şoferi, scrie Bloomberg.

Waymo va lansa acest serviciu pilot în oraşul Phoenix, SUA, iar primii pasagerii vor fi selectaţi din rândul voluntarilor. Acesta este un moment de referinţă în încercarea Alphabet, compania mamă a Google, de a fi lider al utilizării în scop comercial a tehnologiei pentru vehicule autonome.

Serviciul va permite clienţilor să rezerve vehiculele prin intermediul unei aplicaţii mobile, similare celei pentru Uber şi Lyft.

Testele cu maşini fără şofer au fost făcute într-un poligon de încercare din centrul Californiei. Minivan-urile Chrysler au o mică interfaţă grafică pe bancheta din spate care permite călătorilor să urmărească traseul şi butoane pentru apelarea serviciului pentru clienţi sau oprirea automobilului.

În cadrul testelor, vehiculele autonome ale Waymo au parcurs distanţe mai mari faţă de cele ale companiilor rivale Ford Motor şi Uber Technologies.

VIDEO

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.