Se lansează VW Virtus, adversarul direct al Daciei Logan

Autor: Marius Vișan 11 oct. 2017 Știri auto

Volkswagen se pregăteşte pentru lansarea noului său sedan bazat pe modelul Polo. Virtus se va numi acesta, şi va fi disponibil pentru piaţa sud-americană.

Virtus va fi susţinut de generaţia a şasea a platformei MQB A0, care a fost proiectată pentru mai multe stiluri de caroserie, inclusiv hatchback-uri, SUV-uri şi sedanuri.

Noua fotografie teaser oferă o imagine a profilului lateral al lui Virtus. În timp ce forma farurilor pare să păstreze trăsăturile familiei, barele de protecţie din faţă arată mai bine. Se pare că lămpile din spate sunt complet noi, iar de un design nou a beneficiat şi bara de protecţie din spate. Ampatamentul are 2.600 de mm, este cu 36 de mm mai lung decât hatchback-ul pe care se bazează, şi se poate lăuda cu o capacitate de 500 de litri.

Chiar dacă teaser-ul nu a dezvăluit interiorul, cel mai probabil cabina se va asemăna cu cea a hatchback-ului Polo, dar cu tapiţerie diferită.

Pentru piata sud-americana, Virtus va fi disponibil cu două motoare – un motor pe benzina de 1,6 litri cu patru cilindri care livreaza 117 CP si un cuplu de 162 Nm şi unul de 1,0 litri, cu trei cilindri, care produce 128 CP si 200 Nm. Primul dintre acestea este cuplat la o cutie de viteze automată cu cinci trepte, în timp ce al doilea va fi cuplat la o transmisie automată cu şase trepte.

Noul sedan va înlocui VW Voyage şi Polo vândute pe piaţa braziliană.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide