Se măresc amenzile şi se schimbă Codul Rutier de la 1 iulie 2014!

Amenzile de circulaţie vor fi majorate începând cu data de 1 iulie 2014, cuantumul acestora fiind stabilit de la 180 lei, până la un maxim de 1.800 lei, în funcţie de gravitatea contravenţiilor comise.

Se măresc amenzile şi se schimbă Codul Rutier de la 1 iulie 2014! Se măresc amenzile şi se schimbă Codul Rutier de la 1 iulie 2014!
Odată cu mărirea salariului minim brut pe economie, se măresc şi amenzile rutiere, iar începând cu 1 iulie ele sunt cu 8% mai mari, conform unei analize a Ziarului Financiar.
 
Potrivit Codului Rutier (Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată), amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numarului punctelor-amendă aplicate, iar un punct-amendă reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului - art. 98, alin. (1) şi (2).
 
Amenzile mai mari nu îi vor afecta prea mult pe şmecherii din limuzine, din păcate
 
Prin adoptarea şi publicarea Hotărârii nr. 871 din 14 noiembrie 2013, Guvernul României a decis creşterea salariului minim pe economie în anul 2014 să aibă loc în două trepte: începând cu data de 1 ianuarie 2014 a fost stabilit salariul de bază minim brut pe ţară, garantat în plată, la 850 lei lunar, respectiv începând cu data de 1 iulie 2014 salariul de bază minim brut pe ţară va fi de 900 lei lunar.
 
În consecinţă, de la data de 1 iulie 2014 punctul de amendă va creşte de la 85 la 90 de lei. 
 
Regăsiţi clasele de sancţiuni, punctele-amendă asociate, precum şi cuantumul amenzilor noi într-un articol detaliat prezentat de colegii de la Ziarul Financiar.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.