Se va construi prima autostradă fără bani de la stat

Tronsonul de 120 de kilometri dintre Craiova şi Piteşti va costa două miliarde de euro şi va fi printre primele construite fără bani de la stat, doar cu fonduri private.

Se va construi prima autostradă fără bani de la stat Se va construi prima autostradă fără bani de la stat

Autostrada va fi realizată prin concesiune, cu finanţare privată pentru că bugetul nu mai are bani şi nu pot fi accesate nici fonduri europene pentru acest tronson.

"Cine va veni cu preţul cel mai bun, mai mic adică, respectând soluţia tehnică cu finanţarea cea mai avantajoasă, acela va caştiga" spune Dan Sova, Ministrul pentru proiecte de infrastructură.

Estimările arată ca fiecare kilometru va depăşi 17 milioane de euro. Concesionarul este obligat să obţină finanţarea pentru construcţia şoselei şi îşi va recupera banii din taxa de autostradă.

Teoretic, autostrada Craiova-Piteşti va fi gata în 2016, însă în paralel ar trebui finalizată şi Centura de Sud a Bucureştiului, tot prin concesiune.

Credeţi că soluţia finanţării private este "cheia" pentru construirea rapidă de autostrăzi şi dezvoltarea eficientă a infrastructurii rutiere?

Mai multe informaţii pe www.stirileprotv.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.