Se vinde: BMW Isetta dragster cu 730 CP

Autor: Iulian Dnistran 30 ian. 2013 Știri auto

Când a fost lansată pe piaţă, micuţa BMW Isetta nu prea putea fi denumită „cea mai rapidă maşină din lume”, mai ales pentru că avea un motor de doar 250 cmc, care oferea o viteză maximă de 85 km/h.

Ei bine, în anii 2000 a apărut în colecţia de jucării HotWheels un model BMW Isetta denumit Whatta Drag, iar un bărbat, pe numele său Bruce Weiner, s-a gândit că ar fi bine să aducă la viaţă jucăria. Şi i-a ieşit, iar acum citadina transformată în dragster va fi scoasă la licitaţie.

Motorul minuscul a fost înlocuit cu unul considerabil mai mare. Mai exact, este vorba despre un V8 Chevy de 8,2 litri, pe care a fost montat un compresor mecanic BDS şi care produce aproximativ 730 CP. Mai mult, maşinuţa a primit un sistem de frânare cu discuri şi o suspensie preluată de pe BMW M3.

La fel ca jucăria, maşina reală are în partea din spate un eleron imens, care ar trebui să ofere un plus de stabilitate la viteze mari, mai ales că tracţiunea se face tot pe o singură roată, la fel ca in varianta originală a maşinii.

BMW Isetta Whatta Drag va fi scoasă la licitaţie, iar specialiştii se aşteaptă ca preţul de vânzare să se situeze între 75.000 şi 100.000 de dolari americani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide