Se vinde "Ducesa", un Cadillac luxos din 1941

După ce a fost ţinut departe de ochii publicului vreme de 60 de ani, Cadillac-ul construit special în 1941 pentru Ducele şi Ducesa de Windsor a fost scos la licitaţie.

Se vinde "Ducesa", un Cadillac luxos din 1941 Se vinde "Ducesa", un Cadillac luxos din 1941

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai celebre modele Cadillac din lume, automobilul este un palat pe roţi, din punct de vedere al luxului debordant pe care îl afişează. Poreclită "Ducesa", eleganta maşină a fost printre primele dotate cu geamuri electrice, iar de la interior nu lipseau perdelele despărţitoare din satin care ofereau intimitate pasagerilor din spate.

Mai mult, carpetele sunt confecţionate din lână Wilton iar habitaclul este dominat de inserţiile din lemn de nuc. Ducesa de Windsor îşi putea transporta bijuteriile în patru casete din oţel inoxidabil, îmbrăcate în catifea. Pentru că Ducele era un împătimit al condusului, limuzina prezenta acelaşi aer luxos şi în partea din faţă, lucru neobişnuit la vremea respectivă.

Conform RM Auctions, maşina este aşteptată să fie vândută pentru o sumă cuprinsă între 500.000-800.000 de dolari. După 11 ani în serviciul Ducelui şi Ducesei de Windsor, care credeţi că ar fi un preţ corect pentru modelul clasic?

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.