Seat Ibiza Ecomotive – victorie la ECO Tour 2008

Autor: Cosmin Iordache 29 sept. 2008 Știri auto
Seat Ibiza Ecomotive – victorie la ECO Tour 2008

ECO Tour a avut loc între 13 şi 19 septembrie pe continentul european, iar Seat Ibiza a terminat pe primul loc la clasa “Autovehicule de dimensiuni mici echipate cu motoare Diesel”, şi a obţinut totodată victoria absolută cu un consum mediu de 3,8 litri la 100 km. Pe locul doi s-a clasat VW Passat 1.9 TDI Bluemotion, iar pe 3 Audi A3 1.9 TDIe, în timp ce Toyota Prius s-a clasat doar pe locul 5.

La Eco Tour 2008 au participat 42 de echipe din 14 ţări, dintre care Spania, Germania, Olanda şi Italia. Scopul concursului a fost prezentarea avantajelor unui consum redus de combustibil. Acesta nu numai ca micşorează costurile, dar este benefic şi pentru mediul înconjurător.

Cele 20 de mărci participante au fost împărţite în mai multe categorii: ”Autoturisme de dimensiuni mici”, “Autoturisme compacte” şi “Maşini de familie”, echipate atât cu motoare Diesel cât şi cu motoare pe benzinã. Startul s-a dat la Barcelona, iar traseul a trecut prin oraşe precum Avignon, Lyon, Geneva, Como, Stuttgart, Luxemburg, Bruxelles, linia de sosire fiind la Haga.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide